Amputirali mu ruke i noge zbog greške lekara: Rekli su da ima grip, a sad skuplja novac kako bi preživeo (FOTO)

Dvadesetčetvorogodišnji Italijan ostao je bez udova zbog kobne greške lekara

 

Ljubitelj sporta David Morana od januara je vezan za krevet jer lekari u Mursiji u Španiji, gde je živeo, nisu otkrili smrtonosnu bakteriju, koja izaziva  meningitis.

David je primljen u urgentni centar u Mursiji, zbog slabosti, povišene temperature i bolova u vilici. Tamo su mu analizirali krv i mokraću, ali ništa nisu otkrili i otpustili su ga s diganozom gripa.

Mladiću je, međutim, bivalo sve lošije. Temperatura mu je porasla na preko 39 stepeni i počeo je da povraća, a dan kasnije se probudio sa smeđim mrljama na licu.

– Osećao sam se veoma slabo. Imao sam bolove u stopalima, osećaj je bio kao da su mi se noge smrzle. Kada sam skinuo čarape, video sam da i na stopalima imam tamne mrlje, ali veće nego na licu – kaže David.

Posle toga je ponovo otišao u bolnicu, gde su otkrili da ima meningitis, ali je bilo prekasno.

Zbog infekcije, za manje od dva dana mrlje su postale ljubičaste i proširile su se po celom telu. Otkazalo mu je više organa i borio se za život.

Za samo nedelju dana, mladom sportisti amputirali su obe ruke i noge. Davide na internetu prikuplja novac za proteze kako bi mogao sasvim sam da se brine o sebi i da se normalno kreće.

Kaže da je svaki slobodan trenutak koristio da se bavi sportom: plivanjem i trčanjem, ali da je isto tako uživao u kuvanju i druženju.

I pored muka koje je preživeo ne gubi nadu. Pre dve nedelje je otpušten iz bolnice i raduje se što će početi život iznova.

(Telegraf.rs/thesun.co.uk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *