BILA JE MLADA I SPREMNA NA SVE: OD TITOVE LJUBAVNICE SE PLAŠILA I TRESLA CIJELA JUGOSLAVIJA

Za Josipa Broza Tita su svi govorili kako je on bio veliki zavodnik, kao i da su njegove najveće strasti bile lov i atraktivne žene. Jedna žena je posebno obilježila njegov život kao najveća strast i ljubav – Davorijanka Zdenka Paunović.

Ona je počela da radi kao Titova sekretarica u njegovom kabinetu na samom početku Drugog svjetskog rata. Bila je studentica francuskog jezika koja je pričala još dva jezika i dolazila je iz jedne bogate porodice. Ona je cijeli rat provela uz Tita, a posao je prerastao u intimna druženja i ljubav.

S njim je ona išla po ratnim linijama, u rovove, spavala je na zemlji, hodala je kilomterima, boravila je čak i po pećinama tokom bombardiranja, bila je čak i po tajnim zadacima i mijenjala je identitete.


Blic.tv je pronašao kratki dokumentarni film u kojem su mnogi historičari, članovi porodice i novinari govorili su o ovoj snažnoj i dobroj ženi koja je ostavila dubok trag u historiji, Ona je ujedno bila i najomraženija osoba u Jugoslaviji jer su se mnogi nje i plašili.

Davorijansk je imala prirodnu ljepotu koju je Tito volio kod žena. Prva godina njihove veze je bila ispunjena sa svađama. Oni su živjeli po partizanskim logorima gdje nije bilo klasičnih zidova, pa se sve moglo da čuje. Kada je na sastanak došao i šef slovenačke delekacije Franc Leskošek u kabinetu nikoga nije bilo, ali su oni čuli kako se iz susjedne prostorije čuje škripanje kreveta. Oni su se vratili nakon sat vremena i uhvatili su Titu kako je bio jako raspoložen koji im je rekao: ”Meni ne smeta što ste zakasmili, ja sam završavao svakako jedne važne i neodložive poslove”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *