Bila je na ivici smrti, doktori nisu znali šta joj je sve dok u njenom telu nisu pronašli deo stvari koji žene svakog dana koriste (FOTO)

Amanda se jednog jutra probudila nemoćna da ustane iz kreveta, osećala je hladnoću i simptome slične gripu

Majka dvoje dece iz Masačusetsa nalazila se u životnoj opasnosti nakon što joj je dijagnostikovan sindrom toksičnog šoka uzrokovan malim komadom starog tampona koji je ostao u njenom telu.

Amanda Stenli (37), majka dvoje dece, koristila je tampone oko nedelju dana kako bi zaustavila obimno krvarenje. Ranije ovog meseca probudila se sa simptomima sličnim gripu, zbog čega je rešila da poseti lekara.

Dva dana kasnije, Amanda je saznala uzrok zbog kog se osećala tako loše.

– Kada sam u kupatilu pogledala na toalet papir u ruci, videla sam da nečega ima. Shvatila sam da je u pitanju deo gaze i da je zapravo od tampona – ispričala je ona.

Pogledala je nov tampon i shvatila da je u ruci držala postavu koja se nalazi oko njega, piše Dejli miror.

– Verovatno se odlomila i zaglavila unutra. Nemam pojma koliko dugo je bila u meni – rekla je Amanda.

Nakon što je deo tampona pokazala doktorima, Amandi je dijagnostikovan sindrom toksičnog šoka – stanje uzrokovano bakterijama koje ulaze u telo i oslobađaju štetne toksine, koji mogu da budu fatalni.

Amanda se jednog jutra probudila nemoćna da ustane iz kreveta, osećala je hladnoću i simptome slične gripu.

Zakazala je termin kod ginekologa, ali nije bila u stanju da vozi, pa je u pomoć pozvala majku. Dok je stigla do ordinacije, dobila je visoku temperaturu preko 40 stepeni.

Završila je u bolnici dok su se doktori borili da saznaju šta joj je. Otkrili su da ima bakteriju ali da ne znaju njeno poreklo.

Tek dva dana kasnije, kada je Amanda pronašla deo tampona, doktori su shvatili od čega boluje.

– Imala sam sreće jer da sam došla samo 12 sati kasnije, verovatno ne bih preživela. Doktori su mi odmah dali terapiju kako bi sprečili širenje infekcije – ispričala je ona.

Posle nekoliko dana, puštena je kući. Amanda je rekla kako više nikada neće koristiti tampone.

– Ljudi treba da odu kod lekara čim dobiju simptome, jer nikada se ne zna šta imaju u sebi – zaključila je ona.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *