BRUTALNO SMAKNUĆE MONSTRUMA KOJI JE SILOVAO I UBIO DJEVOJČICU Rulja slavila dok ga se rešetalo, otac curice nije skidao osmijeh s lica

Otac iz Jemena gledao je s olakšanjem i zadovoljstvom smaknuće muškarca koji je silovao i ubio njegovu trogodišnju kći.

Yahya Almatari stajao je ispred gomile u svom susjedstvu dok su Muhammada al Maghrabija ciljali kalašnjikovim.

Taj 41-godišnjak optužen je prema šerijatskom zakonu u Jemenu zbog silovanja i gušenja Rane Almatari nakon što ju je oteo s ulice.

– Osjećam se kao da sam ponovno rođen. Ovo je prvi dan mog života. Ponovno sam oživio – kazao je otac djevojčice nakon što je svjedočio brutalnoj egzekuciji.

Muhammad al-Maghrabi, 41, who was convicted of raping and murdering a three-year-old girl, looks as he is prepared to be executed in Sanaa, Yemen July 31, 2017. REUTERS/Khaled Abdullah

 

Drugi članovi obitelji okupili su se na javnom smaknuću uzvikujući ‘Živjela pravda!’ dok je policija Maghrabija izvlačila iz kombija.

Prisilili su ga potom da legne na prostirku s rukama zavezanim na leđima, a onda ga je policajac, dok je gomila navijala, upucao pet puta u leđa nakon čega je odmah preminuo.

– Gledao sam njegovo smaknuće, a onda s obitelji otišao u bolnicu gdje se nalazi Ranino tijelo. Uzeli smo ga i pokopali na obližnjem groblju. Moja žena Jamileh i ja smo zahvalni Bogu. Pravda je zadovoljena i Božja odluka je provedena – kazao je.

Yahya al-Matari (C) walks at the site of the execution of Muhammad al-Maghrabi, 41, who was convicted of raping al-Matari's three-year-old daughter, in Sanaa, Yemen July 31, 2017. REUTERS/Khaled Abdullah

 

Maghrabi je oteo trogodišnjakinju dok se igrala ispred svog doma u Sani, glavnom gradu Jemena, te ju odveo u kuću svog oca gdje ju je silovao pa zadavio golim rukama. Silovao je ponovno njezino beživotno tijelo prije nego li ju je ostavio u blizini džamije u četvrti Beit Miyad gdje je živjela s roditeljima.

Smrt djevojčice šokirala je zemlju kojom tutnji građanski rat, pa su se vlasti pribojavale da će ubojicu gomila napasti čim ga dovezu na glavni trg.

People gather around a police truck carrying the body of Muhammad al-Maghrabi, 41, after he was executed for raping and murdering a three-year-old girl, in Sanaa, Yemen July 31, 2017. REUTERS/Khaled Abdullah

REUTERS
Police officers escort Muhammad al-Maghrabi, 41, who was convicted of raping and murdering a three-year-old girl, to the execution site, in Sanaa, Yemen July 31, 2017. REUTERS/Khaled Abdullah

 

Nakon što su ga uhitili osuđen je na 100 udaraca bičem zbog silovanja i ubojstva, no nakon što je narod izrazio bijes, sudac je odlučio da je kazna preblaga i osudio ga na smrtnu kaznu.

Marokanac Magrabi je uhićen dva dana nakon što je Rana nestala, 25. lipnja. Bio je obiteljski poznanik, a kada je policija pretražila kuću gdje je živio s roditeljima, u podrumu su pronašli tablete i lubrikante što je policiju dovelo do zaključka da je zločin bio isplaniran.

Almatari je kazao kako je njegovu kći ubilo čudovište.

– I životinja bi prema njoj bila milosrdnija. Njezino tijelo bilo je prekriveno nezamislivim ranama.

Prije nego li je smaknut, policajac mu je pročitao presudu, a Maghrabi je okrenuo glavu kako bi pažljivo proučio lice svog egzekutora.

Muhammad al-Maghrabi, 41, who was convicted of raping and murdering a three-year-old girl, reacts as he is prepared to be executed in Sanaa, Yemen July 31, 2017. REUTERS/Khaled Abdullah

 

Smaknuće je snimljeno i objavljeno na nacionalnoj televiziji, dok su mnogi iz gomile također snimali njegovu smrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *