SHARE

Ledeno jutro u januaru 1954. kada su dvojica dostavljača hljeba vidjela napušteno dijete u Lančesteru, u Ohaju.

Robert Wilson Sr i Robert Wilson Jr vidjeli su da se nešto kreće unutar obližnje telefonske govornice i odlučili su da provere o čemu se radi. Tamo je bio dvomjesečni dječak, odbačen u kutiji s pokrivačem i bocom mlijeka. Mediji su dijete nazvali ‘dječak plavih očiju’, a beba je ubrzo postala glavna vijest jer niko nije mogao da shvati odakle je došao. Ali sada, 64 godine kasnije, tajna je konačno riješena.

.

 

 

Nakon što ga usvojili Stenli i Vivijan Denis, dali su mu ime Steve, a odrastao je sa svojom novom porodicom u Arizoni. Steve je oduvijek znao da je usvojen, ali nikada ga nije zanimala istina o njegovim biološkim roditeljima – sve dok njegova djeca nisu postala tinejdžeri i podstakla ga da pronađe odgovore. – Uvijek su bili zaista znatiželjni. Tata, odakle dolaziš? Koje je tvoje nasljeđe? – govori Steve.

Odlučio je da uradi DNK test preko Ancestry.com. Tri mjeseca kasnije, dobio je svoje rezultate – i pronašao prvo rođaka koji je rekao da zna ko je njegova majka. Nakon što je to otkrio, ubrzo je shvatio da ima i polusestru, koja mu je rekla da mu je majka živa i da živi u Baltimoru. Njegova majka je imala samo 18 godina kad je rodila Stivaa. Njegov otac joj je rekao da će se vjenčati samo ako se riješi djeteta. Složila se, pa je uzeo dijete i stavio ga u telefonsku govornicu. Ali umjesto vjenčanja, čovjek je nestao. Majka se konačno preselila, udala za drugog i rodila dvije kćeri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here