Djevojčica je svaki dan krala od svojih roditelja, a razlog će vam slomiti srce i dušu

Otac i majka kada pošalju svoje dijete u školu, ne mogu pratiti baš svaki njegov korak i ne mogu znati šta se sve dešava sa njihovim djetetom. Međutim, roditelji jedne djevojčice su se ozbiljno zabrinuli kada je njihova kćerka koja je bila odlična učenicarka, počela providno i besramno da ih laže. Kako bi shvatili šta se događa sa njihovom kćerkom, zamolili su njenog učitelja za pomoć. Učitelj je počeo da razumije brigu roditelja kada je djevojčica počela i njega da laže.

Međutim, kada je konačno shvatio šta se događa sa njegovom učenicom, učitelj nije samo obavjestio roditelje, već je i podjelio priču na internetu i sada svi o njoj pričaju.

Učitelj trećeg razreda, gospodin Daglas, uvijek je znao da će Keti biti odličan đak, ako ne i primjer svim ostalima u razredu. Zato je bio u šoku kada je saznao da ona ima problem sa roditeljima. “Ona je uvijek bila vrijedan đak, voljela učenje, uvijek radila domaći zadatak, imala je brižne i zainteresovane roditelje, bila je pažljiva i obazriva”, svjedočio je gospodin Daglas, “i nikada, nikada nije imala problem sa disciplinom.” Međutim, sve se promijenilo kada su njeni roditelji telefonom pozvali gospodina Daglasa. Njena majka i otac su mu objasnili da Keti nema dozvolu da kupuje grickalice u školi, ali njeni računi u školskoj kafeteriji su sve veći. Gospodin Daglas i Ketini roditelji nisu mogli da shvate zašto bi ona pravila tolike račune u školskoj kafeteriji, kada su je svako jutro slali u školu sa domaćom užinom. Ketini roditelji su seli i razgovarali sa njom, pokušavajući da saznaju razlog njenog problematičnog ponašanja. Tada je laganje počelo, što je dovelo do toga da se obrate gospodinu Daglasu za pomoć.

“Uopšte nije ličilo na Keti da se tako namjerno ponaša i nije bilo u skladu sa njenim karakterom da ignoriše svoje roditelje”, prisjeća se gospodin Daglas. Gospodin Daglas je započeo sopstvenu istragu tako što je pitao ženu koja služi u kafeteriji da li zna šta se događa. Ona mu je rekli da Keti svaki dan uzme ručak, odnese poslužavnik do stola i jede. Gospodin Daglas ovo nije mogao da razumije, rekavši: ”Vidio sam kakvu užinu Keti donosi u školu i uopšte se ne bih bunio da mi njena mama spakuje ručak s vremena na vrijeme”.

On je pokušao da razgovara sa Keti, ali je se ona ponašala tvrdoglavo kao i sa roditeljima, odbijajući da kaže istinu. Gospodin Daglas kaže da ima dobru moć ubjeđivanja i “tužan razočaravajući pogled”, ali to nije imalo nikakav uticaj na nju. Pitao je Keti zašto kupuje ručak, a ona mu jednostavno odgovorila da je gladna. Onda je on upitao šta je sa ručkom koji joj njena mama pakuje, a ona mu je odbrusila rekavši da ga izgubi svaki dan. Gospodin Daglas nije mogao da vjeruje da ga Keti tako otvoreno ignoriše i znao je da nešto nije u redu. Počeo je da se pita da li je neko možda maltretira i krade joj ručak. “Niko mi nije ukrao ručak, gospodine Daglas, izgubila sam ga”, rekla je Keti. Gospodin Daglas se našao u nezgodnoj situaciji. Škola ima zakon po kome svaki učenik bez ručka mora da dobije ručak. Onda to škola naplati roditeljima, osim ako nisu kvalifikovani za besplatan ili ručak po nižoj cijeni, što Ketini roditelji nisu bili.

Izgledalo je da gospodin Daglas ne može ništa da uradi da bi pomogao Keti i njenim roditeljima, a onda je primijetio dječaka, koji je bio nov u školi, kako sjedi sam i jede. Na njegovoj kesi za užinu pisalo je “Keti”. Gospodin Daglas je spojio djelove slagalice i otkrio da se dječak povjerio Keti i da su njih dvoje sklopili tajni pakt. Njegovi roditelji nisu željeli “milostinju” od škole i on bi bio u velikoj nevolji kada bi uzimao ručak. Zato mu je Keti poklanjala svoj da bi bila sigurna da jede svaki dan. Kada je učitelj ispričao Ketinim roditeljima šta se događa, oni su bili neizmjerno ponosni na svoje dijete. “Ona nije marila što je roditelji kažnjavaju. Nije marila što sam ja razočaran u nju. Nije marila ni o čemu, osim o malom dječaku koji je gladan i uplašen i o tome da sačuva njegovu tajnu”, napisao je gospodin Daglas. “Keti i dalje svaki dan kupuje ručak u školi”, završava svoju driljivu priču gospodin Daglas. A njena mama joj svaki put, dok izlazi na vrata, stavi u ruke domaću ukusnu užinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *