DRAMATIČNO upozorenje analitičara: Amerika će od Srbije da napravi novu Palestinu

Masakr u Gazi bila je samo pokazna vežba za sve one koji se suprostave interesima SAD

Ovo dramatično upozorenje stiže od Ljiljane Smajlović koja procenjuje da nema konkretnih rokova za Kosovo, ma koliko neki mediji pokušavali da spinuju takve informacije.

Bondstil

Foto: Profimedia

– Ne verujem ni u kakvo uvođenje sankcija Srbiji ukoliko do kraja godine ne pristane na rešenje za Kosovo i Metohiju koje odgovara Vašingtonu i Briselu. Međutim, ovo što se dešavalo sa preseljenjem Ambasade SAD u Jerusalim i pokolj koji se odigravao u Gazi uporedo sa proslavom preseljenja, jeste pokazna vežba za to šta ti se desi kad se suprostaviš nekom važnom interesu zapadnih sila – rekla je Smajlovićeva.

– Zapad na raspolaganju ima mnoštvo instrumenata da zagorča život zemlji koja se odupire njegovoj volji o to je jasno pokazano ove nedelje u Gazi. Veliki je problem u tome što Srbija ima veoma mnogo talaca na Kosmetu, a to su Srbi koji  tamo žive… – upozorava Smajlovićeva.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, prokomentarisao je ove navode i kazao je da zaista postoji realna opasnost od američkog udara na Srbiju, ali pre svega na Srbe na Kosovu.

Kosovo, Kosovska Mitrovica, Rosu, Marko Đurić

Foto: Profimedia

– Amerikanci mogu da daju “zeleno svetlo” albanskim ekstremistima da krenu u pohod na sever Kosova i da pokušaju da realizuju novu “Oluju”. Srbija toga treba da bude svesna i da podrži Srbe u pokrajini u samoorganizovanju preko civilne zaštite, jer će tako biti u stanju da se odbrane – kaže Anđelković.

Politikolog Aleksandar Pavić, saradnik ruskog Fonda strateške kulture, smatra da je suverenitet Srbije izložen stalnim, većim ili manjim pritiscima Zapada.

– Pritiskaju nas pre svega globalistički centri moći na Zapadu. Čak i kada bi Srbija na daj Bože, prihvatila zapadno rešenje za Kosovo, koje podrazumeva faktičku ili stvarno nezavisnost, pritisci i mogućnost zavničnih ili nezvaničnih sankcija bi ostali. Onda bi na redu bile Republika Srpska, Raška oblast i Vojvodina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *