Izlečite visok krvni pritisak potpuno prirodno BEZ OPASNIH LEKOVA

Verovatno se i vi vodite mišlju da nije moguće sniziti krvni pritisak bez korišćenja lekova. Međutim, istina je da postoje brojni načini da smanjite pritisak podjednako efikasni kao i lekovi. Mnoge namirnice mogu da umanje efekte hipertenzije i čak vas zaštititi od ove bolesti kada se redovno koriste. Pogledajte o kojim se namirnicama radi i što pre ih uključite u svoju ishranu.

1. Med

Ukusan med je veoma efikasan u širenju krvnih sudova. Kako biste dobili puni zdravstveni efekat, svako jutro na prazan stomak uzmite dve kašičice meda sa toplom vodom.

2. Semenke lubenice

Semenke lubenice

Foto: meowgag.com
Kukurbocitrin je još jedno jedinjenje koje širi krvne sudove i nalazi se u semenkama lubenice. Da biste se zaštitili od visokog krvnog pritiska, dva puta dnevno pojedite kašičicu zdrobljenih semenki.

3. Limun

Limun

Foto: meowgag.com
Sokovi od citrusnog voća pomažu u održavanju gipkosti krvih sudova. Medicinski stručnjaci preporučuju da osobe sa visokim krvnim pritiskom obavezno uključe limun u svoju redovu ishranu.
Banane

Foto: meowgag.com
Banane su bogate kalijumom, magnezijumom, kalcijumom, vitaminom D i folnom kiselinom. Konzumiranje dve banane dnevno pomoći će vam da smanjite visok krvni pritisak.

5. Celer

Celer

Foto: meowgag.com
Svaki deo celera može da bude efikasan za pacijente sa hipertenzijom. Ovo povrće opušta mišiće srca i pojačava dotok krvi u organe. Koren i lišće ove biljke sadrže važne biološki aktivne supstance kao što su vitamini, esencijalna ulja, amino kiseline i čak mikroelemente.

6. Drugi načini da smanjite pritisak bez lekova

Drugi načini da smanjite pritisak bez lekova

Foto: meowgag.com
Uključivanje određenih namirnica u ishranu nije jedini način da prirodno smanjite pritisak. Šetnja na otvorenom i otvaranje prozora u kući kako bi vazduh ušao, takođe mogu da pomognu.
Za brze rezultate, koristite sledeću proceduru:
Masirajte ključne kosti pored masiranja glave, grudi, ramena i stomaka.
Uperite mlaz tople vode u potiljak. Držite glavu pravo i pustite vodu da ide 5 do 7 minuta.
Držite ruke u toploj kupki. Ova procedura mora da traje 10-15 minuta.
U slučaju da vam je naglo skočio pritisak, zadržite dah i izdišite 8-10 sekundi. Ponavljajte ovaj proces 2-3 minuta.

PODSETNIK: Ako imate krvni pritisak 140/90 ili viši duže vreme, to zahteva medicinsku pažnju. Ako je hipertenzija praćena mučninom, povraćanjem, vrtoglavicom, slabošću ili poremećaj vida, odmah potražite pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *