SHARE

Facebook profili Marka Zuckerberga i njegove supruge Priscille Chan ne mogu biti blokirani. Svaki pokušaj da ih blokirate će rezultirati porukom da se desila greška.

Međutim, poseban tretman nije zbog toga što su vlasnici Facebooka, nego, pretpostavlja se, posljedica toga što su previše puta bili blokirani, jer korisnici nisu željeli vidjeti njihove postove.

Pri svakom pokušaju da blokiraju Zuckerberga ili njegovu suprugu korisnici će dobiti poruku da je došlo do greške i da pokušaju ponovo, ali ništa se neće promijeniti ni nakon nekoliko pokušaja. Zuckerberg na svom privatnom profilu objavljiuljuje vijesti o Facebooku, vijesti iz svog privatnog života ili službene izjave o aktuelnim događajima. Čini se da ti postovi imaju koristi od algoritma Facebooka i završavaju na News Feedu korisnika. Blokiranje njegovog računa prije takvih objava bi bilo korisno ukoliko ih ne želite vidjeti.

Međutim, zabrana blokiranja traje već nekoliko godina, najmanje od 2010. godine. Ipak, iz kompanije tvrde da nemaju nikakav poseban tretman. Facebook inače dozvoljava da korisnik određeni broj puta bude blokiran, a nakon što dosegne granicu, više se ne mogu blokirati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here