Međunarodni advokatski tim istražit će ubistvo Davida Dragičevića

Porodica Dragičević angažovala je Međunarodni advokatski tim koji će se baviti istragom ubistva Davida Dragičevića. Tim dolazi u ponedeljak u Banjaluku i već u utorak pokreće svoju istragu.

Narodni poslanik Adam Šukalo izjavio je za Srpskaifno da je ovaj tim sastavaljen od vrhunskih međunarodnih adovkata, koji su stručnjaci za krivično pravo.

“Ovi advokati su veoma kvalifikovani za slučajeve slične ubistvu Davida Dragičevića, ali i druga ubistva”, pojasnio je Šukalo.

Prema njegovim riječima, tim je angažovala porodica Dragičević i oni će imati status ovlaštenih punomoćnika.

Međunarodni advokatski tim je već tražio sastanke sa nekim od članova Anketnog odbora Narodne Skupštine RS, koja je raspravljala o ovom slučaju, ali bi trebalo da se sastanu i sa nekim od ovlaštenih lica koja su učestvovala u istrazi oko Davidove smrti.

Davidov otac Davor Dragičević je ranije najavio dolazak ovog istražnog tima, za kojeg je rekao da su već prvih dana utvrdili oko 50 propusta u istrazi.

Davor je jučer podnio Tužilaštvu BiH i SIPA krivične prijave protiv visokih funkcionera MUP RS, te patologa Željka Karana zbog “ubistva i učestvovanja u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *