Mladena (27) kaže da je na poslu doživela stravično nasilje: Poslodavci su me šutnuli u stomak, bacali na pod i polivali vodom (FOTO)

Mladena se još uvek nije oporavila od šoka i još uvek ne može da dođe sebi

Šutiranje u stomak, polivanje vodom, guranje zbog kog je nekoliko puta pala na leđa i zadobila povrede, Vesković Mladena (27) je, kako sama navodi, doživela na poslu i to od poslodavaca kod kojih je radila. Ona je ispričala za Telegraf kako je prošla kroz pakao u sredu 16. maja na radnom mestu u firmi Zalagaonica Keš Ček u Aranđelovcu.

– Sve je počelo kad je direktorka Kristina Trišić došla u lokal u kom samo ja radim, i dala mi da potpišem Ugovor o radu na neodređeno vreme i blanko otkaz Ugovora o radu. Potpisala sam i jedno i drugo. Problem je nastao kad sam htela da kopiram otkazno rešenje. Prosto sam htela da imam kopiju jer sam potpisala taj papir – započela je razgovor za Telegraf.rs Vesković Mladena.

Do nasilja je došlo, tvrdi Mladena, kad je stavila papir u štampač.

– Kristina je tad skočila preko stola na mene i gurnula me. Pala sam na leđa i udarila kičmu. Ustala sam i rekla da ne želim da se bijem sa njom, već da samo želim da imam kopiju blanko otkaza. Ona je počela da viče na mene, uhvatila me je za ruku i pokidala brojanicu, počupala mi dugmiće sa košulje i ponovo me gurnula da padnem. Svaki put kad sam pala, udarila sam leđima o mermerne pločice – objašnjava devojka.

Vesković Mladena iz Aranđelovca Foto: Privatna arhiva

Naša sagovornica priča da je zatim uzela telefon da pozove policiju.

– Ona mi ga je otela i opet me gurnula. Opet sam pala, jer je to žena koja je veća i krupnija od mene. Posle toga sam uspela da uzmem službeni telefon, a ona je počela da me juri po lokalu da ne pozovem policiju. U jednom momentu je uspela da mi opet otme telefon iz ruke, a ja njoj moj privatni. Uspela sam da okrenem policiju, a ona je za to vreme nekog pozvala da dođe – kaže naša sagovornica.

Prema Mladeninim rečima ubrzo nakon što je direktorka Kristina Trišić završila razgovor, na vrata lokala ušao je njen suprug Milan Trišić.

Mladena je zadobila lakše povrede Foto: Privatna arhiva

– Samo sam mu rukom pokazala da sačeka, jer sam u tom trenutku pričala sa policijom dok sam stajala pored ulaznih vrata. On je uzeo flašu od dve litre i polio me vodom, a zatim me je iz sve snage šutnuo u stomak. Ja sam pala na staklena vrata, i sručila se dole na pod. Zatim je počeo da preti. Kad sam se podigla, uhvatila sam se za kvaku da izađem napolje, i onda sam opet pala ispred lokala, jer kad me je udario više nisam osećala noge i ruke – priča Vesković Mladena.

Vrlo brzo je došla policija, kako kaže devojka, i odvela je u Hitnu pomoć gde su joj uradili preglede i uputili na dodatne.

– Kad sam otišla u bolnicu oni su iz lokala sve pokupili, pa čak i moju torbu, ključeve od kuće, duksericu i brojanicu. U policiji su posle vratili samo moju torbu. Za ključeve od stana i ostale stvari su rekli da će doneti kad se vrate sa puta – zaključila je razgovor za Telegraf.rs Vesković Mladena iz Aranđelovca.

Mladena je nekoliko puta pala na leđa na mermerne pločice Foto: Privatna arhiva

Povodom ovog slučaja direktorka Kristina Trišić nas je obavestila da je na sastanku i uputila nas na pravnog zastupnika u kompaniji.

– Mi ne bismo davali nikakve izjave jer ne želimo da remetimo tok istrage, neka tužilaštvo radi svoj posao. Mogu samo da kažem da je naneta materijalna šteta firmi u vrednosti od nekoliko hiljada evra – kazao je za Telegraf.rs menadžer kompanije, pošto pravni zastupnik, takođe, nije bio u mogućnosti da nam se javi.

SVEDOCI

Nakon što je Mladena izašla iz lokala i pala, pomoć su joj pružile radnice iz susednih lokala.

Mladena je dobila udarac u stomak Foto: Privatna arhiva

– Mladenu je u vrlo teškom stanju kod mene dovela radnica iz butika do nje. Devojka je plakala, vrištala, zapomagala. Držala se za stomak i rekla mi je da su je prebili. Bila je sva mokra, bila je sva polivena vodomSamo mi je rekla da zovem policiju, majku i da joj uzmem torbu. Otišla sam do lokala pored i rekla im da zovu policiju – započela je razgovor za Telegraf.rs jedna od radnica i istakla da ona nije čula šta se unutar lokala dešavalo.

Radnica koja je zamolila da ostane anonimna mislila je da su Mladenu napali lopovi.

– Otišla sam do lokala u kom je Mladena radila i počela sam da guram vrata, a onda sam videla njenu gazdaricu kako nešto skuplja sa stola. Gazde su pokupili sve iz lokala što je bilo, sve sa stola, laptop, kao i kamere na kojima se vidi kako je tučeno dete. Nakon toga su ušli u svoj crni džip – naglašava sagovornica.

Radnica je o Mladeni imala samo reči hvale.

Prema izjavi koleginice Mladena je poštena, korektna devojka Foto: Privatna arhiva

 Dete je tako pošteno i korektno da ja nemam reči. Njeno radno vreme je do 17 časova, a ona ostane do 18, 19 časova – zaključila je razgovor za Telegraf.rs radnica iz obližnjeg lokala.

Radnica iz lokala koji se nalazi odmah do Mladeninog odmah je pritrčala da pomogne.

– Mladena je pala ispred ulaznih vrata od njenog lokala. Bila je sva mokra, plakala je, a vrlo brzo je i policija došla – kazala je Sandra P. koja napominje da u lokalima ništa ne može da se čuje ako su vrata zatvorena.

Prema onome što je Mladena ispričala, ona je žrtva nasilja na poslu, o kom se u Srbiji retko priča, najčešće, jer se ljudi boje da ne ostanu bez “kore hleba”.

Ukoliko ste sami doživeli sličnu situaciju, ili mislite da ste žrtva bilo kog nasilja, odnosno mobinga na poslu, pišite nam u komentarima.

(Ivana Vlajković/[email protected])

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *