MOŽE OPASNO BITI: DONJI VEŠ PERITE NA OVOJ TEMPERATURI, KAKO BI IZBJEGLI NEPOŽELJNE BAKTERIJE!

Da li ste se ikada zapitali na kojoj temperaturi bi trebali prati donji veš? Ukoliko jeste, onda je idealno da pročitate ovaj članak, kako bi na što ispravniji način to radili. Većina osoba smanjuje temperaturu pranja veša, međutim to itekako ne trebate raditi.

 

Kao što znate na vešu koji nosite se nakupi dosta bakterija, koje itekako voda treba „ubiti“. Kada je riječ o donjem vešu, njega je potrebno prati na čak 90 stepeni Celzijusa, kako bi nestale sve nepoželjne bakterije, te ih bez problema ponovo obukli.

Bitno je da sve žene prihvate ovo, jer kako profesor mikrobiologije na Univerzitetu New York, Philip Tierno navodi da bakterija E. Coli ostaje na koži čak i nakon pranja, a najlakše se prenosi preko donjeg veša ili rublja. Na najvišim temperaturama je rizično da li će E. Coli ostati ili ne, a da ne spominjemo niske temoerature vode.

 

Drage dame, važno je da znate da svoje donje rublje ne smijete nosite dva dana, te da ga morate redovito mijenjati. Neka Vaša nova navika bude mijenjanje donjeg rublja ujutru i uveče prije samog odlaska na spavanje.

Profesor Tierno navodi da tokom pranja donjeg veša na 90 stepeni Celzijusa, možete slobodno ubaciti i izbjeljivač.

Kao što već znate, bakterija Escherichia coli, spada u skupinu veoma otpornih bakterija, a može izazvati veoma ozbiljne zdravstvene probleme. Escherichia coli može dovesti čak i do smrti ukoliko se ne otkrije na vrijeme.

Drage dame, podijelite sa svojim prijateljima ovaj članak, kako bi sačuvali njihovo zdravlje od nepoželjnih bakterija i upala koje one mogu izazvati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *