Hejli Bjenert (27) iz Kalifornije za sebe kaže da je oduvek bila buckasta, a nimalo joj nije pomagao, kako kaže, toksičan brak u kome je bila sa bivšim mužem.

– Uvek sam imala višak, a kada smo se muž i ja venčali, mnogo smo izlazili i pili, a u međuvremenu jeli najnezdraviju hranu. Kilogrami su mi se samo gomilali, a jedne večeri kada smo se oboje napili, naširoko i nadugačko mi je objašnjavao da mu se više ni najmanje ne dopadam. Kada sam to čula, kao da je uključio neki prekidač u mozgu. Više nisam gledala svoje telo na isti način. Osećala sam se nedovoljno, ružno i užasno. I onda sam jela i jela i jela i došla do 102 kilograma – kaže Hejli.

U međuvremenu je, kaže, uspela da skupi hrabrosti i snage da ostavi muža i tada je shvatila da mora da promeni nešto.

– Želela sam punu kontrolu nad svojim telom i zdravljem. Toliko dugo me je definisao procenat masti koji imam u telu. Svi su me procenjivali na osnovu toga, na prvom mestu moj bivši muž. I morala sam to da promenim – objašnjava ova mlada žena.

Rešila je da nešto preduzme – skratila je kosu, ofarbala je u crveno i kupila DVD sa programom vežbanja. Kako kaže, za tri meseca izgubila je nešto manje od 19 kilograma. Uskoro je krenula i u teretanu iako nikada ranije nije vežbala. To joj, kaže, ne pada nimalo teško. Ono što je mučilo jeste dijeta.

– Najteži deo mršavljenja je ishrana. Uvek sam bila sklona brzoj hrani i šećeru. Ni danas to sebi ne uskraćujem, samo jedem u mnogo manjim količinama i mnogo ređe – objašnjava ona.

Sada se, kaže, njena ishrana sastoji od ćuretine, piletine, ribe i povrća. Ima 65 kilograma i uživa u svom novom telu.

– Počnite tako što ćete korigovati namirnice koje kupujete. Ako samo sedite, ubacite i šetnju od pola sata. Samo ne dozvolite da vas cela ta priča o ishrani i treniranju totalno uvuče i ne nasedajte na popularne dijete i savete koji će važiti samo do sledećeg meseca – savetuje ona na kraju. A za više saveta o skidanju kilograma posetite ovu temu na forumu Ana.rs.

(thesun.co.uk)