Najdivniji deka na svetu: Volontira na neonatologiji kako bi držao u naručju prevremeno rođene bebe. One ga prosto obožavaju (VIDEO)’

‘Iako je u poslovnom svetu proveo ceo svoj život, kaže da je ovo najbolji posao koji je ikad imao
David Dojčman poslednjih 12 godina čini jedno lepo delo. On dva puta nedeljno odlazi na neonatologiju u Atlanti i druži se sa prevremeno rođenim bebama. I to sve kao volonter
Deka provodi vreme sa bebama čiji roditelji ne mogu da posećuju decu svaki dan u bolnici.

– Mnogo roditelja ima decu kod kuće o kojoj, takođe, moraju da brinu. Neki žive daleko i teško im je da dođu do bolnice svakog dana. Zato sam ja tu – kaže požrtvovani čovek.

Deca na neonatologiji provode i po nekoliko meseci, a on mi poklanja svu pažnju i ljubav koja im je neophodna kako bi pobedili u životnoj borbi.

– Ti si moje sunce, moje jedino sunce – pevuši David dečaku dok ga drži u naručju.

Roditelji i zdravstveni radnici zovu ga “deka neonatologije”. On na dečijem odeljenju širi saosećanje i toplinu onima kojima najviše treba.

– Mislim da im to pomaže da rastu brže i da nabace kilažu. Naše bebe ga obožavaju, a mi smo mu jako zahvalni. On je zaista posebna osoba – kaže jedna od medicinskih sestara.

Iako je u poslovnom svetu proveo ceo svoj život, kaže da je ovo najbolji posao koji je ikad imao.

– Neki od mojih prijatelja me pitaju šta ja to radim ovde. I ja im kažem da držim bebe, nekada kake po meni, nekada piške i divno je. Tada me svi začuđeno pitaju zašto to radim. Oni prosto ne razumeju kolika je nagrada za mene to što samo mogu da držim bebu – iskren je David.

For 12 years, this man has been volunteering in a hospital – as a “baby buddy” for newborns 💙https://www.facebook.com/ChildrensHealthcareofAtlanta/

Gepostet von Appreciate am Dienstag, 26. Dezember 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *