Najjednostavnije sredstvo protiv opadanja kose!

Ruska narodna medicina protiv opadanja kose

– Operite kosu na uobičajeni način,posušite peškirom.

-Utrljajte kuhinjsku so u korijen 15 minuta

– Nakon ove masaže isperite kosu, sa toplom vodom.

Svake dva puta nedjeljno, tokom dva mjeseca ponavljajte proces.

Kosa postaje gušća,i ne opada više!

Pokušajte i sa drugim načinima:

Potrebni sastojci:

4 limuna
200 g ulja lanenog sjemena
3 čehna bijelog luka
1 kg meda

Priprema je vrlo jednostavna sve štp treba uraditi jeste da očistite češnjak, stavite u blender sa ostalim sastojcima. Nakon toga sve zajedno staviti u frižider, te konzumirate 3 puta dnevno, najbolje pola sata prije obroka.

Konzumiranjem ovog lijekaosjetit će te se mnogo bolje, jer su ovi sastojci bogati vitaminima, mineralima.Pored toga ovi sastoci ubijaju čelije raka!

Vaša koža, kosa će biti zdravija. Ojačat ćete vid.
Aloa vera, limun i maslinovo ulje

Opadanje kose čest je problem koji se javlja i kod muškarca i žena.Mnogi kupuju skupe kozmetičke proizvode, dok se drugi okreću prirodnim sastojcima.

Ako i vi patite od ovog problema, donosimo jedan čudnovati lijek,koji će vam zasigurno pomoći.

Sve što vam treba za ovaj lijek su aloe vera, limun i kokosovo ulje.Biljka aloja vera je pogodna za liječenje vlasišta i vraćanje pH ravnoteže u normalu.
Sastojci:

aloe vera gel
dvije kašike kokosova ulja
½ kašikice soka od limuna

Način pripreme: Pomiješaj sastojke i smjesu nanesite na kožu tj. tjeme i krajeve kose, sačekajte 20 minuta, te isperite. Ovu smjesu koristite tri puta sedmično.

Ispadanje kose u određenoj mjeri potpuno je normalno i tu govorimo o sezonskom ispadanju koje se javlja u jesen i povezuje se s godišnjim fluktuacijama hormona štitnjače. Normalnim možemo smatrati gubitak od 100 dlaka dnevno dok gubitak veći od 300 dlaka zasigurno znači neke zdravstvene probleme ili probleme koje ste sami stvorili neadekvatnom njegom ili agresivnim tretmanima poput blajhanja primjerice. Naravno, dlake ne morate i ne možete brojati, no zasigurno možete primijetiti ako se u češlju ili u odvodu nakon tuširanja nađe zabrinjavajuće povećan broj. Razloga može biti puno, a ovo su najučestaliji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *