Najmanji bračni par na svetu: Nemaju ni metar visine, ne mogu da dohvate WC šolju i sudoperu, niti da otvore vrata (FOTO) (VIDEO)

 

Oni su se upoznali preko društvenih mreža pre 10 godina i odmah su počeli da se dopisuju

Najniži bračni par na svetu, koji zajedno ima manje od dva metra, dokazao je da veličina nije važna kada je ljubav u pitanju.

Paulo Gabriel da Silva Baros i Katicia Lie Hošino iz Brazila imaju dijagnostikovane oblike dvarfizma. Baros je visok 90,28 centimetara, i boluje od distrofičnog displazijskog dvarfizma, dok njegova supruga Katicia ima 91,13 centimetara. Njoj je dijagnostikovan ahondroplazijski dvarfizam, piše Dejli mejl.

 

Oni su se upoznali preko društvenih mreža pre 10 godina i odmah su počeli da se dopisuju.

Paulo je rekao da je to bila ljubav na prvi pogled.

Kažu da su isti kao i svi drugi Printskrin: Youtube/Ruptly

– Pomislio sam kako je veoma lepa čim sam je prvi put video – otkrio je on. Međutim, Katicia je u početku mislila da je “Paulo dosadan” ali je posle 18 meseci shvatila da su njegove namere čiste.

Ubrzo su počeli da žive zajedno, a za sebe kažu da su isti kao i svaki drugi par.

Katicia ima kozmetički salon, dok Paulo radi kao državni službenik lokalne samouprave.

Uživaju u putovanjima i izlascima Printskrin: Youtube/Ruptly

Oni su rekli kako svakodnevno privlače pažnju svojom visinom, ali da im ljubav koju osećaju jedno prema drugom daje snagu.

– Srećni smo što smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Verujemo da ovako možemo da ohrabrimo ljude da ne gledaju na telesne razlike u drugima i da znaju da bi sve trebalo jednako da tretiraju. Mi jesmo niski, ali imamo velika srca koja imaju dovoljno ljubavi za sve. Pred nama su izazovi i zajedno ćemo ih rešavati – poručio je Paulo.

Paulo i Katicia svakodnevno se susreću s brojnim poteškoćama koje većini ljudi ne zadaju probleme. Tako na primer, ne mogu da dohvate bankomat, WC, sudoperu, rernu. Teško im je da otvore vrata ili prozor ako nisu prilagođeni njihovom rastu.

Na ulici ih često ćudno gledaju Printskrin: Youtube/Ruptly

– Jedina razlika koju vidim su stvari u javnim prostorima. Na primer, bankomat je napravljen za osobe s normalnom visinom. To je jednostavna stvar. Osoba s normalnom visinom ima pristup, ali mi ga, nažalost, nemamo – rekao je Paulo.

Uprkos nekim poteškoćama, par uživa u ljubavi. Često putuju, uživaju u izlascima, a najviše vole da jedu i spavaju.

– To su stvari koje najbolje radimo – zaključili su oni.

Pogledajte video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *