SHARE

Tamne mrlje na pazusima znaju biti prilično sramotna pojava, ovako ih uhlonite na prirodan način…

Ukoliko vaša rutina podrazumijeva brijanje pazuha britvicom ili kremom za uklanjanje dlačica – vrijeme je da razmislite o čupanju dlačica voskom, jer je to jedini način da izbjegnete mrlje i uklonite dlačicu u potpunosti.

Uzroci mrlja također mogu biti i previše dezodoransa, uska i neudobna odjeća te mrtve stanice kože, zbog čega je potrebno redovno raditi piling.

Prirodni načini da se riješite tamnih mrlja na pazusima:

1. Kokosovo ulje

Sadrži vitamin E koji igra veliku ulogu u izbjeljivanju. Nanesite malo kokosovog ulja na pazuha prije tuširanja i masirajte 10-15 minuta, potom isperite mlakom vodom i blagim sapunom. Ponavljajte postupak dnevno dok se ne vide rezultati. Osim toga, kokos je i prirodni dezodorans.

kokos1

2. Sok od limuna

Trljanje pazuha sokom od limuna jedan je od najbolji načina prirodnog izbjeljivanja. Nanesite malo soka prije tuširanja i isperite. Nanesite hidratantnu kremu kako biste omekšali kožu i izbjegavajte dezodorans par dana.

limun

3. Soda bikarbona

Napravite smjesu od sode bikarbone i malo vode te njome napravite piling kože. Tako ćete ukloniti mrtve stanice odgovorne za tamnjenje kože.

health-wellness-body-mind-spirit-hair-skin-nails-baking-soda-shampoo-479345643-1024x768

4. Papaja

Papaja sadrži enzim koji je odličan za izbjeljivanje kože. Nanesite nasjeckane komade papaje na pazuha i ostavite da se osuše. Potom isperite vodom. Koristite papaju koja nije previše zrela.

papaja-2dbfad89acb4b9282b1e434169e15c45-view-article-new

5. Krompir

Narezanom kriškom krumpira trljajte pazuh. Osim toga, možete i sok od krompira staviti na pazuha i ostaviti 15 minuta, a potom isprati. Rezultate ćete vidjeti već za nekoliko dana.

krompir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here