Ne bacajte novac na tablete za visok krvni pritisak: Sve što vam treba je da koristite ovo jednu sedmicu

Visok krvni pritisak je većinom okidač za zastoj srca, ili srčani udar, dok ljudi većinom ignorišu sve te simptome koji ukazuju na njega. Danas je to jedna od najčešćih bolesti koja muči ljude, a smatra se da jedna trećina cijele populacije ima probleme sa visokim pritiskom koje bi trebale liječiti.

Sve to će se mijenjati od načina vaše ishrane, te fizičke aktivnosti i životne dobi. Vjerovatno nema osobe koja barem jednom nije imala probleme sa visokim pritiskom, dok dodatni problem u liječenju tog problema predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i da ona često bude u nedovoljnih dozama.

Uzrok pojavljivanja visokog pritiska- hipertenzija će većinom javljati kao idopatska, što bi značilo da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U jednom malom procentu je ona posljedica bolesti ostalih organa i sistema, a na pritisak mogu utjecati razni faktori. Vaš pritisak može da se poveća zbog prekomjernog korištenja soli i tečnosti, te gojaznosti i previše korištenje alkohola i kafe, pušenja, ili manje fizičke aktivnosti.

Simptomi povišenog pritiska- visok pritisak je često bolest koja će početi sa malo simptoma, dok će sve zavisiti da li je vaš sistem organa napadnut, ili je oštećen dugogodišnjom hipertenzijom. Organi koji mogu trpiti posljedice su srce, bubrezi, oči i krvni sudovi. Isto tako postoji i kardiovaskularni rizik, dok su simtopi bolesti glavobolja, nestabilan hod, nesvjestica, zujanje u ušima, bol u grudima, manjak vazduha i osjećaj ubrzanog rada srca.

Prirodni način da biste snizili taj visok pritisak uključuju korištenje nekih namirnica, a u tome slučaju vam je potreban jedan komad ribanog đumbira. Potrebno vam je još jedno čehno bijelog luka, ali naribanog, te vam je potrebna kašika jabukovog sirćeta i kašika meda, te kašika limunovog soka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *