NE ŽELITE SE VIŠE DEPILIRATI? Ovo je pet razloga zbog kojih je to DOBRA IDEJA

U slučaju da ste razmišljali da se prestanete depilirati, onda možda trebate znati da to ima neočekivane prednosti. 

U javnosti se o depliranju tijela stalno raspravlja.

depilacija-secernom-pastom

depilacija

Tako je, naprimjer, nedavno reperica Cardi B snimljena u crop topu koji je pokazao kako ima malo dlačica na stomaku.

card-b

Cardi su hejteri napali zbog toga. To je razvilo veliku raspravu, posebno u američkim medijima, te se govorilo o hiperseksualizaciji žena koje modna industrija prikazuje bez ijedne dlačice, što u stvarnom svijetu i sa stvarnim ženama nije slučaj.

rihanna-wardrobe-malfunction-at-oceans-8-red-carpet-southcolors-4

Rihanna, koja uvijek daje do znanja da je nije briga za mišljenje drugih, snimila je nedavno selfie koji je otkrio da ima dlačice na nogama. Rihannu su žene širom svijeta hvalile zbog toga što je pokazala da na plažu možete otići i ako nemate savršenu depilaciju.

rihhana

Ipak, ako se odlučite pustiti dlačice da rastu, možda otkrijete neke zdravstvene prednosti pa o njima i razmislite sljedeći put kada posegnete za brijačem.

DOŽIVOTNA DEPILACIJA: Uklonite dlake zauvijek sa 5 minuta masaže ovom SMJESOM!

Do ovih stvari dolazi kada se prestanete depilirati:

jantar-secerna-pasta-egipatska-depilacija-7

1. Manje ste podložne infekcijama kože

Koliko god dugo se brijete, nemoguće je da vam se ponekad ne potkrade porezotina. Te porezotine, uz to što su jako iritantne i peckaju, mogu se inficirati ako ih ne tretirate kako treba.

depilacija1

Koliko su opasne ovisi o tome na kojem je mjestu do porezotine došlo. Kako piše Cosmopolitan, posebno su opasne porezotine na genitalijama jer ste izloženi infekcijama streptokoka, stafilokoka i MRSA.

2. Otpuštate više feromona

Studija provedena 2007. godine od strane Kraljevskog društva za medicinu tvrdilo je da je glavna funkcija dlačica na tijelu otpuštanje feromona. Štoviše, dodaje Insider, jedan feromon, androstadienon, utječe na libido žena koje su mu izložene. Radi se o feromonu koji izlučuju muškarci, a na koji žene reagiraju.

dlake

3. Orgazmi mogu biti bolji

Ako vam feromoni donesu novog partnera, vrijeme je da razmislite o još jednoj prednosti koju donose dlačice na tijelu, a to su bolji orgazmi. Naime, u korijenu svake od stidnih dlačica nalaze se sitni završeci živaca koji stvaraju osjet na dodir tijekom se**a, piše Health.com. To znači da vam depiliranje stidnih dlačica zapravo može donijeti manje užitka.

depilacija2

4. Dlačice ispod pazuha smanjuju trenje

Ako se bavite fizičkim aktivnostima i često trenirate, zasigurno se dosta znojite. Taj znoj u kombinaciji s trenjem od raznih pokreta može dovesti do neželjenih sitnih ozljeda na koži ili do osipa.

pazuh3

Depilacija ovakvo stanje samo pogoršava pa je najbolje pustiti dlačice da rastu i pobrinuti se da iziritirano područje držite vlažnim.

 

5. Temperatura vašeg tijela bit će normalnija

Ako ste primijetili da su vam dlačice opuštene kada je toplo, a naježe se kada je hladno, svjedočili ste kompleksnom biološkom procesu, javlja BBC.

dlake

Pozicija dlačica je njihov način na koji vas hlade ili griju. To znači da nije samo zima vrijeme kada trebate zaboraviti na brijač.

depilacija

Naravno, samo ako vi tako želite.

GINEKOLOG UPOZORAVA

Istraživanja su pokazala kako čak 87% žena redovno depiliraju bikini zonu, a posebno u ljetnim mjesecima.

Međutim, stručnjaci upozoravaju kako ova navika može imati štetne posljedice i da brijanje nikako ne dolazi u obzir.

phhtc36j8g2qbwe

Govoreći za Independent, dr. Vanessa Mackay objasnila je da stidne dlake u vaginalnom području mogu biti temelj za održavanje dobre ženske higijene.

“Dok štite od bolesti i kožnih problema, stidne dlake sprječavaju i da strane čestice poput prašine i patogenih bakterija ulaze u tijelo i pomažu kontrolirati vlagu područja koja smanjuje šanse za infekcije”.

istock-947453164

Uklanjanje stidnih dlačica, poput brijanja ili skidanja voskom, može iritirati kožu i upaliti folikule dlake koje ostaju, što može dovesti do stvaranja mikroskopskih otvorenih rana.

“Kad se taj iritacija kombinira s toplim, vlažnim okolišem genitalija, postaje sretan medij kulture za bakterijske patogene koji mogu uzrokovati bolesti”, kaže ona.

1410258539538-wps-11-close-up-of-woman-in-biki

Brijanje može biti posebno opasno, jer žene dolaze u veći rizik od stvaranja veneralnih bolesti, poput genitalnih bradavica.

bikini

I jedna i druga metoda (i brijanje i skidanje voskom) dovodi često do urastanja dlačica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *