Nekoga toliko jako volimo da nas to boli: Priča koja je rasplakala mnoge, a trebate je i vi pročitati..

Moje ime je Z. i trenutno nemam djevojku. Imao sam jednu koju samo volio više od sebe, ali prije nekoliko dana odlučila je da me ostavi. Govorila mi je kako ne može više da bude sa mnom, da sam neambiciozan i da je tušim svojom ljubomorom. Ustvari, govorila mi je kako ne može da bude sa osobom, koja nikako ne razmišlja o njihovom zajedničkom životu.

Ne mogu da razumijem. Pokušao sam da joj objasnim i kažem koliko je bitno da prvo završimo fakultet. Nije željela da me sluša ili nije me slušala, više nije ni važno. Ne mogu ni da budem više siguran.

Cijelo tijelo mi drhti, jer tek sad vidim da mi se srušio svijet. Sada samo sjedim i pušim jednu cigaretu za drugom, a već sam tri paklice ispušio u toku dana.

Počeo sam razmišljati da uzmem i alkohol, ali suviše je vani hladni i pada snijeg da bih išao i tumarao ulicama u potrazi za alkoholom. Čitav sam sj..an. Izgubljen.

Idalje svaki dan odlazim redovno na predavanja kako bi ih saslušao, ali ustvari ništa ih ne slušam, jer ne mogu da razmišljam, nego se zamislim i odlutam u svojim mislima, bez obzira gdje se nalazim. U pozadini čujem glas profesora, ali ne mogu da shvatim o čemu govori.

Kroz prozore gledam vani, kako kapljice padaju. Ne mogu da spavam noćima, iz sna se samo trznem i sjedim u tami svoje sobe. Lice mi je postala potpuno drugačije, izobličeno i jedino što na njemu primjetim jesu podočnjaci, a oči krvave.

Ne mogu da vjerujem u šta se moj život pretvorio, nakon dvije godine veze sa njom. Želim da je mrzim i izbacim iz svog srca, ali to nije moguće, svakim danom volim je sve više.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *