SHARE

Godinama su po modnim pistama hodale isključivo bjelkinje i mršavice, a one su se uglavnom smiješile i s modnih naslovnica. O prihvaćanju plus-size modela da i ne pričamo.

gettyimages-1029174852
Ali posljednjih godina svjedoci smo toga koliko se modni svijet mijenja po pitanju prihvaćanja činjenice da žene dolaze u raznim konfekcijskim brojevima, te imaju različitu boju kože.A to je sada potvrdio izbor jedne od najneobičnijih manekenki svijeta, Winnie Harlow, za novu Victoria’s Secret anđelicu.

80997557-afp-model

.

winnie-fb

.

winnie-1

Pravim imenom Chantelle Brown-Young, ova 24-godišnjakinja otkrivena je u talent showu “America’s Next Top Model”, a nakon njega, karijera je procvjetala.

Winnie od 4. godine pati od depigmentacije kože, a svoj neobični izgled, manekenka je pretvorila u prednost te osvojila modnu publiku širom svijeta.

winnie

.

winnie-2
A sada je osvojila i čelnike slavnog brenda Victoria’s Secret pa će manekenka prošetati prestižnom pistom u decembru 2019. godine na još nepoznatoj lokaciji.

Manekenka je vijesti potvrdila na Instagramu te pritom otkrila kako je bila jako nervozna na castingu, ali i da je nevjerovatno zahvalna na ukazanoj prilici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here