SHARE

Žene žele izgledati savršeno u bilo kojoj dobi i kad gledamo fotografije slavnih, znamo da je to moguće, a prvo i najvažnije pravilo je zdrava koža. 

Ipak, ne može svatko priuštiti osobnog kozmetičara pa smo prikupili savjete poznatih stručnjaka za ljepotu koje možete primijeniti kod kuće.

Pijte kafu samo prije ručka.

t1

Stručnjaci savjetuju ljubitelje kafe da ovaj popularni napitak ne piju poslije14 sati. Kofein negativno utječe na stanje kože ali ujutro je metabolizam brži i kofein se razgradi bolje nego u večernjim satima. Kafa se može zamijeniti vodom, biljnim čajevima, sokom ili mineralnom vodom. Primijetit ćete da će ova promjena imati veliki učinak na stanje vaše kože.

Promijenite ručnike svaki dan.

t2
Oni su izvrsno okruženje za bakterije koje jedu mrtve stanice kože i mogu uzrokovati različite upale na koži lica. Također redovno mijenjajte posteljinu.

Problem kože zahtijeva nježni pristup.

t3
Kozmetičarka slavnih Christie Kidd preporučuje da svi koji imaju problema s kožom ili aknama ne koristi piling. Umjesto toga koristite lagane proizvode koji ne sadrže alkohol ili sapun.

 Azijska kozmetika dobra je za izbjeljivanje, a europska i američka kozmetika su bolje za zatezanje kože

t4

Kozmetičarka Tiina Orasmae vjeruje da je većina kozmetičkih proizvoda iz Japana i Južne Koreje izvrsna za izbjeljivanje kože i da su kreme za vlaženje koje dolaze iz tih zemalja najbolje u svijetu.

Kada je riječ o uklanjanju bora i zatezanju kože, europska i američka kozmetika su najbolje. Izraelska kozmetika koja se temelji na soli iz Mrtvog mora najbolja je za akne.

Pauza između korištenja različitih proizvoda.

t5

stručnjaci savjetuju da je najbolje uzeti kratke stanke (5-10 minuta) pri korištenju različitih proizvoda. Možete koristiti ove minute da biste doručkovali, odabrali odjeću ili napravili popis obveza.

 

Idite u krevet ranije i ranije.

t6

Poznati kozmetičar Fredruck Brandt preporučuje klijentima da odlaze u krevet 10 minuta ranije svaki dan, nego dan prije. To biste trebali činiti sve dok ne osjetite da ste imali jako dobar odmor.

Očistite kožu u 2 faze.

t7

Stručnjak za kožu Ellen Marmur preporučuje čišćenje kože u 2 faze. Prvo – korištenje proizvoda na bazi ulja: to će otopiti sebum i ukloniti prljavštinu. U drugoj fazi koristit ćete redoviti proizvod za čišćenje kože. Ovaj pristup je super za osobe s aknama i masnom kožom i one koji žive u velikim gradovima.

Možete koristiti pastu za zube za poliranje noktiju.

t9

Pasta za zube treba ukloniti nečistoće sa zuba, a također može ukloniti i vanjski sloj noktima kako bi oni bili polirani i spremni za lakiranje.

Stavite pastu za zube na svaki nokti i ostavite 10-15 minuta. Nakon toga nježno četkajte četkicom za zube. Rezultat će vas oduševiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here