I kada niste na moru, mleko i voće nikada ne treba mešati, jer ta kombinacija nikada nije ništa dobro donela. Mleko i šljive, mleko i kruške – veliko NE!

1. Gazirana pića

Nisu zdrava
NISU ZDRAVAFOTO: PROFIMEDIA

Gazirana pića nisu zdrava, ali na plaži mogu biti fatalna. Izbegavajte kiselu vodu, kokalu itd. jer oni izazivaju gasove koji mogu biti nekontrolisani. Gasovi se zadržavaju u vašem digestivnom sistemu i to izaziva nadutost u donjem delu stomaka.

2. Žvaka

Izaziva oticanje stomaka
IZAZIVA OTICANJE STOMAKAFOTO: PROFIMEDIA

Žvaka je dobra za zadah, ali kome treba svež dah na plaži? Žvakanje možda izgleda bezazleno, ali dovodi do nadimanja stomaka, jer gutate veliki višak vazduha prilikom otvaranja usta.

3. Zaslađeni sokovi

Puni su šećera
PUNI SU ŠEĆERAFOTO: PROFIMEDIA

Slatka pića, isto kao i gazirana, nisu preporučljiva za zdravlje i telo, ali ni za plažu. Oni su puni fruktoze, posebno ako su hladni i od toga stomak može da vam se naduje.

4. So

Posle ovoga ste još više žedni
POSLE OVOGA STE JOŠ VIŠE ŽEDNIFOTO: PROFIMEDIA

Iako slana jela i grickalice ne izazivaju nadutost, teraju vas da pijete vodu stalno, a onda stalno morate u toalet. Dakle, ni so nije preporučljiva jer vam bespotrebno oduzima vreme koje bi mogli da provedete plivajući ili sunčajući se.

5. Mlečni proizvodi

Loša kombinacija
LOŠA KOMBINACIJAFOTO: PROFIMEDIA

Mleko ne treba mešati sa voćem, ali ga ne treba piti pre odlaska na plažu, pogotovo ako slabo varite mleko i mlečne proizvode. Dolazi do nadutosti i čestih gasova.

Izvor: zena.blic.rs