Pakleni početak mokrog vikenda: U petak uveče naoblačenje, upaljen crveni meteoalarm – stiže snažno nevreme (FOTO)

U “crvenom” će u petak biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteoalarma. Ostatak Srbije je u “žutom”

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za petak i subotu kada se očekuje veća količina padavina.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, piše Informer, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

 

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda. Navodi se da se u petak veče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteoalarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

Crveni meteoalarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

View image on Twitter

RHMZ@Hidmet

У петак (06.07.) увече и током ноћи на западу и северу 🇷🇸, а у суботу (07.07.) и у осталим крајевима очекује се већа количина падавина, у већини места од 20 до 30 l/m2 за кратак временски период (важи од 09:50 05.07.2018. до 09:50 07.07.2018.)

U “crvenom” će u petak biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u “žutom”.

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteoalarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *