Pila sam zeleni čaj umesto kafe nedelju dana, a ono što se desilo me je uplašilo (FOTO)

Nije zamenila kafu čajem da bi smršala, već samo da bi proverila da li je zavisna od kofeina

Znate da nema brzih dijeta kada nameravate da trajno smršate. Ispijanje jabukovog sirćeta svakog dana ili detoks programi neće napraviti ogromnu, primetnu razliku u vašoj kilaži.

Kada je novinarka Dženi poznatija kao Dženi Šugar odlučila da kafu zameni zelenim čajem, to nije bilo zbog toga da bi smršala, iako je već čula da joj čaj u tome može pomoći, već da bi ojačala svoj organizam.

y

Ovo je njena priča:

– Odlučila sam da zamenim šolju kafe čajem samo zato da bih bila sigurna da nisam zavisna od kofeina. Mala šolja kafe ima oko 60 mg kofeina, a šolja čaja samo 25 mg. Pitala sam se da li bih se i dalje dobro osećala kada bih smanjila unos kofeina. Znam da mnogi ljudi, odmah ujutru moraju da popiju dve šoljice kafe, inače postaju nervozni, mrzovoljni ili iscrpljeni, pa čak i osećaju vrtoglavice i glavobolje. Samo sam htela da vidim da li sam i ja zavisna od svoje šoljice. – piše Dženi, novinarka portala “Popshugar”.

 

– Ja sam od onih čudnih ljudi koji počnu da piju kafu tek sa 40 godina, iako znam da imam samo godinu dana masovnog ispijanja kafe iza sebe, još se ne bih nazvala kafopijom. Bilo je jutara i kada zaboravim da je popijem, a kada uronim u pisanje treba mi više vremena da završim šolju. – dodaje ona.

– Preskakanje kafe mi nikad nije izgledalo kao velika stvar, ali nisam propuštala ritual grejanja ruku na vruću šolju jer sam i dalje imala šolju vrućeg čaja da je obuhvatim sa obe ruke. Nisam osećala ni neke bitne nedostatke u ukusu jer sam odabrala zeleni čaj, koji ima taj robusrtan ukus, sličan kafi. – dodaje Dženi.

– Prošla je cela nedelja ne pijenja kafe, a ja sam se i dalje osećala energično, živahno i budno. Ono što me je najviše iznenadilo je ta čudna, dosadna i uporna glavobolja koju sam osećala prva tri dana i to po čitavo jutro. Ostatak nedelje me više nije bolela glava. Bila sam iznenađena, ali i uznemirena zbog toga jer tako mala količina kofeina (iz čaja) može da otkloni sve neugodne simptome nedostatka kafe. – piše Dženi.

– Druga velika beneficija koju sam oprimetila je imala veze sa mojim stomakom. Ponekad slabo jedem, postim ili jednostavno ne stignem da doručkujem, pa kafu pijem na prazan želudac i to ponekad iritira moj stomak. A otkako sam na nedelju dana pila čaj, moj stomak je bio smiren. – dodaje Dženi.

– Iako ovaj mali eksperiment neće učiniti da odustanem od kafe zauvek, ono što sam iskusila menjajući je sa čajem me je navelo da je smanjim. Ove nedelje, sam uz kupovinu kafe kupila i nove čajeve, pa ću ih piti na smenu.- piše Dženi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *