SHARE

Poruka u boci koju je Suzan Kordel poslala iz Vašingtona je preživela Pacifik i nađena je 40 godina kasnije. Poruka je došla do Aljaske prošlog meseca.

Neke poruke u boci se i pronađu
NEKE PORUKE U BOCI SE I PRONAĐUFOTO:

Kada je Suzan bila u tinejdžerskim godinama, sa svojom drugaricom je bila na plaži u Port Taunsendu u Vašingtonu. Tog leta sedamdesetih godina one su  poslale poruku u boci.

– Mislim da smo na brzinu napisale pismo, našle bocu i pustile u vodu – rekla je Suzan.

Suzan je rekla da su ona i njena drugarica bile mladim godinama  kada su imale osećaj da je svet veliki i želele su da budu deo tog sveta.

Boca je prešla preko Pacifika i tada su je Miki Stejzl i njen dečko, Kevin Isli, našli. Oni su u aprilu  išli na izlet do obale Aljaske.

– Miki i Surli, njen pas, su šetali istočno, a ja zapadno. Kada smo se ponovo našli, ona je držala bocu. Ovo je prva poruka u boci koju sam video.  Oboje smo bili jako uzbuđeni. Kako nismo mogli da otvorimo bocu, razbili smo je – rekao je Isli.

Izli i Stejzl su istraživali na internetu i došli do Suzan Kordeli, koja živi na Havajima. To je bila žena koja je napisala poruku.

– Vratila su mi se sećanja i odmah sam im odgovorila na poruku i rekla da sam to ja. Naučnica sam i znam da su šanse da se nešto ovako desi prosto neverovatne. Ovo mi govori da je sve moguće – rekla je Suzan.

I dok je pronalaženje poruke dovelo do sjajnog epiloga priče, neke stvari su ostale misterija. Sadržina poruke nije otkrivena, znaju je samo Suzan i ono koji su pronašli bocu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here