SHARE

Muškarac iz Amerike je preživio napad morskog psa kod Cape Coda, u saveznoj državi Massachusetts, iako ga je ovaj ugrizao za nogu. Obranio se tako da ga je udario šakom u škrge.

pas

Kako je 61-godišnji William Lytton, neurolog iz Scardsalea u New Yorku, ispričao u intervjuu za Associated Press, plivao je kod Cape Coda, u blizini mjesta Truro, Massachusetts, samo 2,5 do 3 metra od obale, kada je osjetio užasnu bol u lijevoj nozi i brzo shvatio da ga je napao morski pas.

pas6

Udario ga u škrge, kaže da je to vidio u dokumentarcu

Odmah je zadao morskom psu snažan udarac lijevom rukom u škrge, što mu je vjerojatno spasilo život, ali i dovelo do puknuća tetive. Kako je objasnio, znao je da su škrge najosjetljivija točka na tijelu morskog psa jer se sjetio da je to vidio u jednom dokumentarcu. Predator je nakon toga popustio svoj zahvat, a Lytton se uspio istrgnuti i otplivati do obale.

pas5

“Prvo sam bio prestravljen, ali stvarno nije bilo vremena da mislim. Ne osjećam se kao da sam napravio išta herojski. Mnogo toga je bila sreća”, ispričao je iz bolnice za rehabilitaciju Spaulding u Bostonu, gdje se nalazi od nedjelje. Ruka mu je u gipsu, a noga u zavojima i s pričvršćenom protezom.

pas1

Helikopter ga prebacio u bolnicu

Lyttonova supruga June i dvoje djece bili su s njima na plaži, zajedno s obiteljskim prijateljima.

 

Kad je izašao, obitelj i drugi kupači su pomogli zaustaviti krvarenje i odveli ga do automobila na parkiralištu. No tamo je već počeo gubiti svijest zbog gubitka krvi.

p7

“Bol je bila zaista nepodnošljiva. Sjećam se da je helikopter sletio, ali ne sjećam se ničega u naredna dva dana”, kaže Lytton. Medicinski helikopter ga je odveo u bolnicu u Bostonu gdje je stavljen u dvodnevnu komu, operiran šest puta i dobio gotovo 7 litara krvi.

 

Ovaj profesor sa SUNY medicinskog centra u Brooklynu ističe da je zahvalan što je živ, ali i kako zna da su pred njim još tjedni terapije. Sreća u nesreći je što morski pas nije zagrizao kritične živce ni vene niti ostavio veće oštećenje na kosti.

pas2

“Prilično je zastrašujuće uopće misliti o tome. Znam da to nije najbolja stvar za reći, ali nisam volio morske pse prije, a sad ih volim još manje”, zaključuje Lytton.

Biolozi još uvijek pokušavaju utvrditi koja vrsta morskog psa je napala ovog neurologa. Ovo je prvi napad morskog psa u saveznoj državi Massachusetts od 2012.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here