ROĐEN JE DA BUDE DRUGAČIJI, ALI NAKON DESET GODINA JE IZNENADIO SVE!

Kada jedna majka misli da je njen autistični sin perfekta, šta se onda događa? Ta osoba postaje u očima mnogih pojedinaca savršenstvo koji se u današnjem društvu bore.

Tinejdžer pod imenom Aiden ima visoko funkcionalni autizam, ali on je u medicinskom centru St. Cloud u Minesoti, apsolutni hit, gdje i volontira. Kako Aiden sam navodi, draže mu je da bude sa starijim osobama i da im pomaže, nego da sjedi sam kod kuće i da se osjeća beskorisno.

Jedna od dugogodišnjih radnica je dala intervju u kojem je rekla sljedeće: „S obzirom da već dugo godina radim u medicinskom centru St. Cloud u Minesoti, prošlo je dosta volontera, ali i radnika. Do sada nisam nikada vidjela dječaka koji sa tolikom energijom i pažnjom radi ovaj posao. Toliko ima volje Aidan da nas sve fascinira na poslu. Iako ima samo 13. godina, znamo da će jednog dana postati naš radnik. Mnogi bolesnici čekaju na red kako bi ih Aiden  zabavljao. To je itekako veliki plus kada je riječ o našem medicinskom centru.“

Ovaj dječak se iz dana u dan trudi da bude što bolji,  a to mu i polazi za rukom. Osobe koje borave u ovom medicinskom centru imaju samo riječi hvala. Sa osmjehom ga dočekaju svaki dan, što mu itekako znači.

Majka je ponosna na svog sina i na veličinu njegovog srca.

U nastavku pogledajte video koji objašnjava ovu situaciju. Vjerujemo da ćete biti fascinirani ovom pričom, kao što je i većina osoba.

Budite dobrog srca, poklanjajte pažnju drugima i nosite uvijek pozitivnu energiju sa sobom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *