Samo bacite OVAJ PRAH po dvorištu i nikada više NEĆETE VIDJETI ZMIJE

Ubrzo nam stižu topli dani, ali sa toplinom se pojavljuju i zmije. Zmije vas neće napasti dok ih slučajno ne dotaknete jer tada pomisle da želite da im naudite.

Nikome ne bi bilo prijatno da u dvorištu naleti na zmiju otrovnicu. Ipak, imamo jednostavno rješenje koje će ih otjerati i držati dalje od vas. To rješenje svi imate u svojim domovima i vrlo je korisno. Radi se o sodi bikarboni.

Soda bikarbona ima mnoge učinkovitosti koje smo spominjali u prethodnim člancima. Npr. kod žgaravice, čišćenja tvrdokornih mrlja i sl.

Samo prospite sodu bikarbonu po dvorištu i zmije neće dolaziti. Treba da znate da ako naiđete na sljepića, da nije otrovan i neće vas dovesti u opasnost, već upravo suprotno, čak može usmrtiti otrovne zmije.

Svi ste naravno čuli za sodu bikarbonu. No, vjerovatno niste čuli za još jednu primjenu koja se doista čini zapanjujućom. A tako je jednostavna – soda bikarbona naime štiti od zmija!

Tko još voli izaći ispred kuće i sresti zmiju? U vrtu ili ispod auta, sklupčanu u garaži? Nitko. Evo kako se možete zaštititi od ovih napasnika.

Prah sode bikarbone pospite po vrtu i dvorištu i otjerat ćete zmije koje ne vole, kako neka istraživanja pokazuju, sodu, koje se zapravo boje.

Pa tako, ako se bojite zmija, u malim hrpicama pospite sodu po vrtu, dvorištu i drugim mjestima.

Ako ih sretnemo u prirodi, ne treba dirati, nego ih moramo zaobići. To je njihovo stanište

Ove godine neverovatno veliki broj zmija ulazi u domaćinstva, dvostruko više nego do sada, kako u Srbiji, tako i u čitavom regionu. To je slučaj i u Hrvatskoj, tvrdi zmijolovac iz Slavonije Darko Karamazan. Tako je mnogo i ujeda, jer ljudi ne znaju kako da ih se otarase.

Zmije u dvorišta, kuće i zgrade ulaze u potrazi za hranom ili hladom.

– Dvostruko ih je više. Možda zbog dugog sušnog razdoblja, u potrazi za glodarima, ili zbog pesticida beže iz polja – rekao je Karamazan za Glas Slavonije.

Naftalinom protiv zmija

Ako niste znali, jak miris naftalina smeta i zmijama. Zbog toga ga stručnjaci preporučuju kao sredstvo kojim može da se zaštiti okolina kuće od ovih gmizavaca.

Upotreba je vrlo jednostavna. Raseče se plastična flaša kojom se pokrije naftalin izdignut iznad zemlje, kako ga kiša ne bi spirala, a zmije ga osećaju na velikoj udaljenosti i nigde se u okolini ne zadržavaju.

Pošto je prirodni neprijatelj zmije jež, i zmija ga se boji, vjerujemo da bi pomogla i neka igračka ježa koja vrlo slična pravom ježu. Stoga u dvorište gdje najviše provodite vremena postavite tu igračku i po nekoj logici trebali bi imati manje šanse za pojavu zmije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *