SPEKTAKULARNI DOČEK U RODNOM KRAJU: EVO KAKO SU DEJANA LOVERNA DOČEKALI U BOSNI (FOTO)

Poznati hrvatski reprezentativac, Dejan Lovren, prije par dana je stigao u svoj rodni kraj Kakanj koji se nalazi u središnjoj bosni, općini odakle je on i potekao. Njega su tamo dočekali i pozdravljali brojni građani Kaknja, dok su mu lokalni čelnici čak pripremili i prijem.

Prije samo nekoliko dana, Dejan Lovren je otišao u svoj rodni kraj Kakanj, opštinu odakle je on zapravo porijeklom. Stanovnici tog grada su mu priredili poseban doček i prijem kao i ostali lokalni čelnici. Svi su posebno ponosni na njegov uspijeh i rezultate koje je ostvario na Svjetskom prvenstvu gdje je on zajedno sa svojim suigračima.

Hrvatska nogometna zvijezda je zapravo rođena u porodilištu u Zenici ali je njegova porodica iz mjesta Kraljeva Sutjeska i tamo još uvijek žive njegova mama Silva i otac Saša. Njemu je također i u Kraljevoj Sutjesci priređen posebni doček nakon što su ga zajedno i sa roditeljima u Kaknju primili načelnik opštine Nermin Mandra i predjsednik općinskog vijeća Slaven Katičić kako bi mogli da čestitaju njemu na uspjesima i nogometnim rezultatima.

”Velika mi je čast što ja ovo sve mogu da podijelim sa ljudima u Kaknju i u Kraljevskoj sutjesci. To je nešto najmanje što mogu da im pružim” rekao je Lovren.

Stoper Liverpoola je također iskazao kako je svim srcem i dušom ponosan na srebro koje su on i njegovi suigrači iz reprezentacije osvojili na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, ali je također istakao i kako su po kvaliteti koju su pokazali mogli da dospiju čak i do zlata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *