Srpski poslanik besan na Đokovića i Srbe koji su navijali za Hrvatsku protiv Rusije (VIDEO) (FOTO)

Srpski poslanik Vladimir Đukanović oglasio se na Fejsbuku povodom navijača koji su tokom jučerašnje utakmice bili uz hrvatsku reprezentaciju. Političar se vidno besan oglasio iz Grčke, i između ostalog poručio onima koji su bili uz bivšu jugoslovensku repuliku: “Kad odete tamo na letovanje, obavezno proslavite Oluju i veličajte ustaštvo”.

Đukanović je Srbe koji su podržavali Hrvatsku “napao” iz zemlje koja je 2008. godine priznala pasoš Kosova i Metohije. To mu nije smetalo da tamo ode na letovanje, kao ni poslednja vest da pojedinim Grcima smetaju Srbi koji svoj odmor provode na njihovim plažama.

Đukanović iz grčkog letovališta komentariše Srbe Foto: Facebook/Vladimir Đukanović

Zavaljen u udobnu ležaljku, uz prijatan zvuk talasa u Grčkoj, iako predsednik Vučić poslednjih nekoliko godina promoviše da letujemo u Srbiji, osuo je paljbu po onima čije se mišljenje razlikuje od njegovog.

– Verujem da ova naša građanština, ova naša centralnobeogradska elita i jugonostalgičari, silni Jugosloveni da se sad radujete. Evo, pobedila vam je Hrvatska. I verujem da ćete zajedno sa Novakom Đokovićem da proslavite tu pobedu. Nemojte slučajno kad odete tamo na more, nemoj slučajno da upalite sveću žrtvama Jasenovca, Jadovna – kazao je političar.

Đukanoviću sad i Đoković smeta Foto: AP/Tanjug

Srpski poslanik je priželjkivao da pobedi Rusija.

 

– Naravno da se odvratno osećam što su Hrvati prošli. Moram da vam priznam da bi mi bilo drago da vam tamo polupaju kola – izrazio je svoj stav Vladimir Đukanović.

Kako Tanjug javlja i Ana Brnabić je iz Sofije, poželela sreću hrvatskoj reprezentaciji. Mi se pitamo da li se “prozivka” koju je uputio srpski poslanik odnosi i na premijerku.

Tema sedmog samita Inicijative 16 +1, koja se održava u Sofiji bilo je i Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Premijerka Brnabić juče u Sofiji Foto: Vlada Srbije

Sa ovog samita su pored Ane Brnabić, sreću Hrvatskoj reprezentaciji poželeli i bugarski premijer Bojko Borisov, mađarski Viktor Orban, slovački Peter Pelegrini, češki Andrej Babiš, tehnički slovenski premijer Miro Cerar, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, makedonski premijer Zoran Zaev, albanski premijer Edi Rama, crnogorski premijer Duško Marković, letonski premijer Maris Kučinski i poljski zamenik premijera i litvanski ministar finansija, kako navodi jutarnji.hr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *