SHARE

Kada ležimo na krevetu i spavamo, naša podsvijest je otvorena i upija puno više energije. Iz tog razloga, prema Feng Shui savjetima, ne trebamo držati ništa ispod kreveta, kako bi imali otvoren protok energije koja treba da kanališe ravnomjerno po cijelom našem tijelu tokom noći. 

rug-for-under-king-size-bed-roselawnlutheran-best-of-area-rug-under-bed-of-area-rug-under-bed

 

Prostor ispod kreveta treba da bude prazan i da ga redovno čistite.

underbed

Međutim, postoji jedan izuzetak, a zove se “Kutija sa blagom”.

To je specifičan Feng shui alat za odašiljanje određene želje i namere, odnosno za otvaranje našeg nesvesnog “ja” mogućnostima da se te naše želje ostvare. Kakva je to kutija i šta je u njoj? Kvalitet kutije je važan jer će to izazvati veću ili manju energetsku vibraciju, piše “Atma.hr”.

4

Napomena: ići za najboljim kvalitetom. Čvrst poklopac će predstavljati više sigurnu i stabilniju energiju, a otvorena kutija će imati više “otvoren” tip energije. Obe su jednako savršene, zavisi od toga šta je to što želite da manifestujete.

2

Materijal kutije: drvo je uzemljenje i drži energiju djelovanja i rasta. Fino obrubljena, zlatna (može i imitacija), srebrna ili draguljima optočena kutija pojačaće osjećaj obilja. Staklena će podstaći energiju “jasnoće”. Pletena sugeriše prirodno kretanje i podstiče fleksibilnost. Zemljana ili keramička sugeriše energiju pažnje i nege.

 

1

Šta staviti u kutiju?

Prije postavljanja stvari u kutiju, zapitajte se: “Šta će me zaista učiniti sretnim?”

Ideja je da pronađete predmete za zastupanje tih sretnih osjećaja koje želimo da privučemo u život.

U kutiju stavite predmete koji će podstaći određenu želju da se ostvari u vašem životu: ako želite obilje i novac u kutiju stavite razne novčanice, zlatni nakit, zlatnike, dukate, dragulje, drago i poludrago kamenje, kristale…

tournesol50-tumblr-com-620x400

Izbjegavajte da stavljate hrpu kovanih sitniša. Ako želite da privučete ljubav, u kutiju stavite prirodne mirise, crvene svijeće, mirisne kreme i ulja.

 

Energetski uticaj

Kutije s blagom osjetiće se bez obzira gdje je stavite pod svoj krevet, ali najbolje mesto je ispod pupka. Na taj način, vi se direktno suptilno “hranite” energijom unutar kutije – kao što majka hrani fetus kroz pupčanu vrpcu.

3

Kutiju s blagom treba pregledati i osvježiti svaka tri meseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here