TREND NA INSTAGRAMU ZALUDIO ŽENE: ‘Užas, kako može u toalet sa tim na stražnjici?’

Čim pomislimo na festivalsku modu, sjetimo se silnih ukrasa, dodataka za kosu, nakita, šljokica. Ipak, jedan novi trend koji kruži „Instagramom“, naoko privlačan, razbjesnio je mnoge.

Jedna korisnica popularnog britanskog portala bila je zbunjena kad je naletjela do pakovanje cirkona za tijelo u jednoj robnoj kući. Naime, na uputstvu je pisalo da su namijenjeni ukrašavanju zadnjice.

”Primijetila sam danas u marketu… stavlja li to neko na zadnjicu” , napisala je uz fotografiju koju je snimila u jednoj prodavnici s „draguljima“.

Fotografije su izazvale bijes na forumu, a korisnici su navodili kako taj proizvod nije ni higijenski ni praktičan.

”Ko želi blistavu zadnjicu?! Neudobno je sjesti na to’‘,  napisala je jedna osoba.

”Možeš li zamisliti kako će izgledati ako izgori na suncu” – dodala je druga. Mnogi su se pitali i kako bi bilo otići u ve-ce noseći te draguljčiće. Fotografije proizvoda planule su i na „Tviteru“, što je izazvalo sličnu reakciju.

”Začarana zadnjica. Nimalo funkcionalno” – stoji u jednom komentaru.

Međutim, uprkos zlim jezicima, ovaj avangardni stil postaje sve popularniji u festivalskom modnom svijetu, a na „Instagramu“ ima nebrojeno postova „začaranih zadnjica“.

Ovo je zapravo samo produžetak prošlogodišnjeg hita, jednog od najspornijih svjetskih festivalskih trendova – blještavih grudi. Djevojke su umjesto grudnjaka na grudi stavljale bodiart, uz emotikone i svjetlucave šljokice. Međutim, taj trend je postao problematičan nakon jednog snimka: žena napada muškarca koji je prethodno pokušao da je uhvati za „svjetlucavu dojku“.

Svidio se nekom ili ne, ovaj trend blještavih zadnjica već je zaživeo u svijetu, vidjećemo kako će biti dočekan u našim krajevima. I ostaje samo nada da će buditi isključivo pozitivno u ljudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *