Ušli smo u ustaško leglo najokorelijih hrvatskih navijača u Zagrebu: Nije bilo prijatno biti Srbin kad je krenula TA pesma (VIDEO)

Vatreno se slavilo drugo mesto na svetu u prestonici Hrvatske, a nije moglo bez Tompsona na repertoaru

Telegraf je u Zagrebu pratio finale Svetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske i bili smo svedoci neverovatne fešte koju su navijači Kockastih napravili na trgu Bana Jelačića, gde je organizovano gledanje utakmice na velikom video bimu.

Uglavnom je sve proteklo u korektnoj atmosferi, izuzev jednog skandiranja ustaškog pokliča “Za dom spremni”, od strane male grupice koja se našla na trgu nekoliko sati pre meča, kao i prebijanja Francuza, koji je isprovocirao 100.000 Hrvata, popevši se na banderu u dresu Francuske.

Što se tiče samih organizatora, izvođača i publike, zaista se mora priznati da je sve bilo u korektnom tonu. Pevale su hrvatske navijačke pesme, ovoga puta bez Tompsona i antisrpskih pesama, što je bilo prijatno iznenađenje, pošto se na početku okupljanja na trgu zaista osetila neka nacionalistička tenzija.

I poraz od Francuske nije pokvario Hrvatima raspoloženje. Bili su dobro raspoloženi i aplauzima su pozdravili svoje srebrne momke. Mogao je da se oseti ponos kod njih zbog Modrića i drugara.

Slavlje se nastavilo satima kasnije, a i naša ekipa je od strane poznanika dobila poziv da se pridruži čitavoj fešti. Prihvatili smo i uputili se ponovo ka centru Zagreba, iako smo već uveliko bili u hotelu. Hteli smo da osetimo atmosferu i ludnicu koja vlada u gradu, a koja se osećala na svakom koraku.

Stigli smo u jednu od ulica u strogom centru Zagreba, a ona gori od baklji, pesma odjekuje i čuje se daleko odatle. Tu je bilo glavno leglo najokorelijih navijača.

Pravimo krug da pronađemo prijatelje koji su nas pozvali i tom prilikom snimamo atmosferu uz neku od dalmatinskih pesama… A onda, kreće pravi festival mržnje prema Srbima, uz prve taktove pesme, koju smo se nadali da nećemo čuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *