Vaša jetra je prepunjena s otrovom ukoliko osjetite neke od ovih simptoma

Pored kože je jetra najveći organ u našem tijelu, a naravno da se smatra i jednim od najvažnijih. Jetra je zadužena za filtriranje krvi, pa koja se nakon toga cirkuliše u ostalim organima u našem tijelu. Radi toga je od ključnog značaja da nam jetra bude sasvim zdrava. Postoje neki simptomi koji govore vam je jetra prepunjena toksinima, a radi toga reagujte dok još nije kasno.

Imate otečene noge i članke- kada padnemo, onda tada dobijemo modrice ili posjekotine. Vaša jetra je slična tome jer se ona pokušava sam izliječiti i tada će ožiljno tkivo ograničavati njenu moć filtriranja. Ukoliko se jetra ne može sama filtrirati, onda se javi portalna hipertenzija prilikom koje će se povećati pritisa u venama, a zbog toga će vam oticati noge i članci.

Povećana vam je tjelesna težina- kada se radi o povećanju tjelesne težine, onda to može biti uzrokovano raznosvsnim stvarima, a pogotovo zbog loše ishrane. Ipak, to također može da bude jedan od znakova da se vaša jetra počinje borati. Jetra nekada ne bude u stanju filtritati sve toksine, a onda će ih rješavati tako što će ih pohraniti u masnim ćelijama.

Pojavljivanje alergija- prije nego što donesete ikakav zaključak, onda je važno da se testirate na alergije. Ipak, ako se radi o tome da vam je jetra previše opterećena sa toksinima, onda vi nemate drugog izbora nego da ih pustite u krvotok gdje oni ne bi trebali biti. Vaše tijelo će u tome slučaju pokušati da se samo izbori s toksinima, što će napraviti alergijske reakcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *