SHARE

Naučnici tvrde da je pogrešno to da zajednički odmor može učvrstiti vezu. Rezultati novog istraživanja pokazali su drugačije.

Od godišnjeg odmora uvijek imamo velika očekivanja. Najčešće zamišljamo desetak dana raja, morsku idilu, jutarnje ispijanje kave s voljenom osobom, romantične šetnje uz obalu, a u stvarnosti nas nerijetko dočeka ružno vrijeme, nervozan partner i razulareni klinci. I onda budemo razočarani.

brak

Na kraju vrijeme proleti, a mi shvatimo da se nismo pošteno ni odmorili, a naša frustracija samo raste. Tu su i veći troškovi koji nas vode u minus svih minusa i gotovo da nam nema spasa.

brak

Sociolozi sa Univerziteta Washington otkrili su postoji određeno vrijeme u godini kad se parovi češće rastaju ili prekidaju i to je, pogađate – avgust. Parovi najčešće prije toga zajedno otputuju na odmor, ali se za vrijeme odmora rastanu.

brak

Razlog tome je što nam puno slobodnog vremena ostavlja dovoljno prostora da počnemo uočavati i najmanje sitnice koje nas smetaju. Dok preko godine, pritisnuti obavezama, ne stižemo niti razmišljati o emocijama i problemima, oni u trenutku kad imamo višak vremena isplivaju na površinu, prenosi portal 100posto.

brak1

Tokom godine navlačimo oklop, koji nas štiti od svih nedostataka odnosa kojim nismo zadovoljni, a što često ne priznajemo sebi ni drugima. Zajedničko ljetovanje tako samo potvrđuje odluku da je razlaz najbolje rješenje. Zato, ako ste u vezi, budite na oprezu još koji dan.

brak-ilustracija1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here