SHARE

Legli Mujo i Fata spavati. Mujo se stalno prevrće u krevetu i uzdiše, pa negdje oko ponoći skoči Fata iz kreveta i reče: – Dobro Mujo, pa koji ti je djavo noćas, stalno se vrtiš po krevetu i ne daš mi spavati? Mujo tužno odgovori:
– Ma pusti Fato, u velikoj sam brizi, i ne mogu zaspati. Fata se zabrine i upita: – Pa što te toliko muči, moj Mujo? Mujo sav mucan reče: – Dug, Fato. Posudio sam od komsije Hase velike pare, uložio u posao, a posao propao, i bojim se da nikada neću moći vratiti te pare. Fata ga ljutito pogleda i kaže: – I zato ne možeš spavati? Sada cu ja odmah riješiti taj problem! Fata se digne iz kreveta, otvori prozor i izdere se na sav glas: – Hasoooo, Hasoooo!
Javi se Haso sa druge strane ulice: – Šta se deres Fato u ovo gluho doba noći. Šta ti je? Fata se izdere još glasnije: – Samo da ti kažem, Haso, one pare koje si posudio Muji, nema šanse da ti ih vrati! Zatvori Fata prozor, legne kraj zabezeknutog Muje i mirno kaže: – Eto, sada možeš mirno spavati, neka se Haso sad malo prevrće po krevetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here