Pas star 17 godina štitio nestalu devojčicu i pomogao porodici da je pronađu – VIDEO

Delimično slep i gluv pas star 17 godina, pomogao je porodici i spasiocima da pronađu trogodišnju devojčicu u australijskoj državi Kvinslend. Devojčica je nestala u ruralnom području dva kilometra od porodičnog imanja u petak.

Pronađena je u nedelju, dok je sve vreme pas po imenu Maks bio uz nju.

Devojčicina baka Lajza Benet je rekla da je iza njih teška noć:

– Zaista je bilo obeshrabrujuće, u dva sata ujutru, kada su svi već otišli, mi smo bili ovde sami u mraku, znajući da je trogodišnje dete na otvorenom, bez skloništa.

To nije bila situacija u kojoj smo mogli da odemo kući da spavamo u toploj postelji, dok je ona napolju. Pa sam se po mraku vratila ovde, jer nisam mogla da spavam dok ne dođem do nje i onda smo hodali sve dok je nismo našli.

Lajza je išla unaokolo i dozivala unuku, koja se posle nekog vremena oglasila. To joj je pomoglo da odredi pravac u kom treba da krene:

– Penjala sam se uz planinu, i na tome zahvaljujem mom personalnom treneru. Onda mi se pridružio njen ujak Džejk i pomogao mi, a kada sam došla do vrha pas je došao do mene i odveo me pravo do nje.

Devojčicin ujak Džejk Miler kaže da je svima laknulo što su pronašli devojčicu zdravu i bez povreda, te da je prava sreća što je pas Maks bio uz nju sve vreme:

-Zaista je bilo veliko olakšanje kada sam je pronašao i to zahvaljujući tom starom psu, koji je bio s njom celu noć i da, drago mi je što je došao i pozdravio me ujutru.

Devojčicina baka Lajza kaže da je ona jedno malo veselo biće i da je dobro.

Ona navodi da se devojčica nije uplašila i da je sada zaista srećna što je ponovo sa svojom mamom.

Osim najbližih članova porodice u potrazi je učestvovalo više od 100 spasilaca, a prema rečima lokalnog inspektora Krega Berija teren je bio brdovit i gusto pošumnjen, što je otežavalo potragu, ali kako kaže, na kraju je sve izašlo na dobro.

Pogledajte video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *