Evo šta tačno morate da jedete posle treninga ako želite da smršate, a šta ako hoćete mišiće


Rezultati treninga ne zavise samo od tipa vežbi koje praktikujete, već i od hrane koju jedete neposredno nakon treninga. Ukoliko želite da smršate, potrebno je da jedete par malih obroka pre treninga kako biste ubrzali metabolizam i sprečili pregladnelost koja može da dovede do prejedanja. Ako večerate neposredno posle vežbanja, vaš obrok treba da podrazumeva jednu četvrtinu tanjira laganih proteina, jednu četvrtinu povrća sa skrobom i polovinu tanjira povrća bez skroba. Ako večerate nekoliko sati nakon treninga, užina treba da vam bude grčki jogurt i šolja bobičastog voća ili proteinski šejk sa bademovim mlekom i bananom.

Ako želite mišićavije telo, neohodno je da nadoknadite glikogen izgubljen prilikom vežbanja i obrok treba da bude u odnosu 3:1 između proteina i ugljenih hidrata. Uzmite mali mafin sa 2 kašike kikiriki putera i niskokalorično mleko ili komad hleba sa nekoliko kriški ćuretine i zelene salate. Tome dodajte jedan paradajz i grčki jogurt sa nekoliko borovnica.
Izdržljivost mišića povećajte uz pomoć soka od višnje koji je bogat oksidantima i pomaže mišićima da se brzo oporave nakon treninga. Uz sok uzmite bar štapića sira ili šaku badema zbog proteina.Energiju ćete najlakše povratiti uz sendvič sa ćuterinom uz koji ćete pojesti i šoljicu borovnica, malina i jednu kajsiju.
Kako biste održali težinu potrebno je da posle treninga unesete onoliko kalorija koliko ste izgubili.Neohodno je da imate obilne obroke u toku dana. Jedite jaja, humus, šargarepe i voće, a posle treninga obavezno popijte šolju niskokaloričnog mleka.
(Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!