SHARE

– U tom trenutku sam shvatio koliko dečji zagrljaj može na mestu da te oduzme, na mestu da te razoruža, kako mi to u žargonu kažemo – na mestu da te ubije bez metka – priča Đorđe za Telegraf

 

Snimak koji je rok muzičar i glumac  Đorđe David pre nekoliko dana objavio na svom Fejsbuk nalogu brzinom munje se proširio internetom, a dirljiva scena sa devojčicom koja staje na binu i sa njim na sav glas peva rok pesmu mnoge je dovela do suza. Baš kao i samog muzičara, što se više nego jasno vidi na snimku.

Kako bismo saznali šta se krije iza ove emotivne priče i kako je došlo do srceparajućeg trenutka tokom koncerta benda “Death Saw” održanog 2. juna u Mladenovcu, pozvali smo osnivača i člana grupe Đorđa Davida, koji nam je sve podrobno objasnio i istakao kako je to za njega jedan od najlepših momenata u karijeri.

– S obzirom da je to prvi koncert u Mladenovcu, ubacili smo neke pesme koje ranije nismo svirali želeći da tu publiku obradujemo. Naravno, da ostavimo ne dobar nego odličan utisak, i što je koncert dalje odmicao, temperatura je sve više rasla. Sve se odigravalo u prepunoj sali Kulturnog centra, jer je vreme obećavalo da će biti nevreme – kaže šaljivo Đorđe za Telegraf.

Đorđe David na jednom od koncerata, Foto: Telegraf

– U jednom trenutku, kada smo pevali pesmu “Zemlja” grupe EKV devojčica koja je imala iscrtano lice (što je mene podsećalo na Bubamaru) popela se na scenu. Ja sam kleknuo na jednu nogu, pošto je to stvarno malo dete koje ne verujem da ima više od 7 godina. Pritom, moram da kažem da je ozbiljna hrabrost za odraslog čoveka, a ne za devojčicu od 7 godina da ostane na stejdžu, jer mi smo užasno bučan bend, nama je sve maksimalno pojačano. Ona je herojski iznela tu buku i krenula da peva sa nama, tekst je znala od početka do kraja, bez ikakvih problema, i u jednom solo delu, gde ostaju samo instrumentalisti, okrenula se prema meni. Dete me je toliko jako zagrlilo i steglo… Tako da sam zapravo u tom trenutku shvatio koliko dečji zagrljaj može na mestu da te oduzme, na mestu da te razoruža, kako mi to u žargonu kažemo – na mestu da te ubije bez metka – priča bivši frontmen kultnog benda “Generacija 5”.

Pogledajte o kom snimku se radi:

– To je trenutak koji jedino mogu da opišem kao jednu totalnu emotivnu katatoniju koja mi se desila. Bukvalno sam se jedva izborio sa suzama, jer je to stvar koju sam najmanje očekivao od nekoga ko je tako mali. To je jedno od najlepših iznenađenja i najdivnijih stvari u mojoj karijeri koje sam doživeo. Devojčica se zove Dunja, ima mlade roditelje koji su je ustrojili na rokenrol muziku, i ona devojčica voli i sluša rokenrol. Posle toga sam se upoznao sa njenim roditeljima, pričali smo do dugo u noć i slikali se sa njom – ističe muzičar, koji se potom nakratko osvrnuo i na situaciju u zemlji.

Đorđe David, Foto: Milena Đorđević

– Ovakvi roditelji sa ovakvom decom daju nadu da ipak budućnost u Srbiji postoji. Kažem, ona nije bila jedina koja je bila mlada. Za nas je uvek iznenađenje kada vidimo da tu ima klinaca od 13, 14, 17, 18, 20 godina, jer u većini slučajeva neka druga vrsta muzike se servira tim klincima servira. Ali niko od njih nije imao tu hrabrost sem male Dunje i, ponavljam još jednom, to je zaista jedno od najlepših iskustava u mojoj karijeri koje sam doživeo, posebno taj njen zagrljaj i stisak koji me je potpuno razoružao. Ja sam zaista jedva nastavio tu pesmu, nekako sam ipak uspeo da se saberem i to pripisujem tome što sam, u stvari, po edukaciji glumac – zaključuje Đorđe David i dodaje:

– Jedno od najprijatnijih iznenađenja za nas kao bend otkad postojimo, a radimo u ovom sastavu pod imenom “Death Saw” šesnaest godina.

Đorđe David je sa grupom “Death Saw” 2. juna održao koncert u Mladenovcu, Foto: ATA Images

(I. Cicović, B. Bajić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here