KADA JE JETRA PUNA OTROVA ONDA STE U OPASNOSTI: Simptomi koji ukazuju da jetra usporeno radi i da ćete zbog toga završiti prikovani za krevet

Jetra je jedan od vaših organa koji rade najviše. Razmislite o njoj kao ugrađenom, izuzetno učinkovitom majstoru otpuštanju toksina i majstorom još 500 funkcija navedenih u medicinskim knjigama. 

Jetra je btina za organizam jer omogućava da se iz njega izbace sve štetne materije, kako što je slučaj sa bubrezima.

jetra4

Ona je zadužena za stvaranje albumina, proteina koji je jako bitan za krvotok, jer u njemu održava tečnost. Na taj način spriječava se da dođe do oticanja ili do nakupljanja tečnosti u određenom tjelesnom tkivu.

jetra1

Ukoliko se desi da u jetri ima previše štetnih materija, tada se u njoj nakupljaju i masne ćelije. Najlakši način da izbacimo te materije jeste da se masti pretvore u vodu, pa putem žuči one se izbacuju u vanjsku sredinu.

Ako imate ovaj problem, odnosno ako je jetra preopterećena štetnim materijama, dolazi do pojave umora, osjećamo se slabo, imamo mučninu, zbunjeni smo i iznenada dolazi do povećanja tjelesne težine.

stomak
Postoje i drugi simptomi koji ukazuju na ovaj problem, a to su hormonski disbalans, anksioznost, alergijske reakcije, zamagljen vid, kožna oboljenja, nadutost stomaka.

Veoma je bitno da na vrijeme prepoznate ukoliko dođe do problema sa jetrom, zato biste trebali dobro da zapamtite simptome koji ukazuju na bilo kakvo oboljenje sa ovim organom.

napitak

U nastavku vam donosimo recept za napitak koji će u potpunosti očistuti jetru za 72 sata.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *