SHARE

Nijedan napitak neće magično istopiti kilograme ako ne kombinujete njegovo ispijanje sa zdravim stilom života, odnosno pravilnom ishranom i telesnom aktivnošću. Ipak, neki napici mogu dodatno da “podrže” vaše telo u mršavljenju!

Ovo su top 3 napitka koji ubrzavaju mršavljenje:

Kafa
Kafa se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vežbanje. Ispijanje dve do tri šoljice kafe dnevno podstaknuće da vežbate duže i napornije, a samim tim i da sagorite više kalorija.

Ako vas zanimaju konkretne brojke, studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kafa pojačati efekat treninga i do 20%. Vredi napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kafu, budući da će dodavanje šlaga, mleka i šećera umanjiti benefite.

 

Voda
Zamenite limun šakom leda – hladna pića podstiču telo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu telesnu temperaturu. Ispijanje litra i po hladne vode dnevno pomoći će vam da sagorite dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionista Mici Dulan.

Zeleni čaj
Zeleni čaj
pomaže u sagorevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje 4 šolje nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od 3 kilograma u toku 2 meseca.

Konzumirajte sveže pripremljeni zeleni čaj i uvek radije biraj čaj od celih biljaka od onog u filter kesicama. Zeleni čaj koji možete kupiti u supermarketima pun je šećera i aditiva, stoga ga ne treba izjednačavati s onim pripremljenim kod kuće.

 

Autor: zdravakrava.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here