SHARE

Fizički ste neaktivni? Čuvajte se, stiže vam osteohondroza! Ona ne štedi nikoga. U rizičnu grupu spadaju skoro svi, a ne samo sredovečni ljudi. Na simptome osteohondroze sve češće se žale i studenti. Bol u vratu i u različitim delovima glave, ograničena pokretljivost, glavobolja, vrtoglavica, mučnina, zujanje u ušima. Takvi simptomi imaju naziv „Cervikalni sindrom“ (vratni sindrom). Ali, čest je i bol i trnjenje u grudima, rukama i različitim delovima glave, koji ljudi uopšte ne povezuju sa – vratom, već piju aspirine „za glavu“ i „za srce“.

загруженное1

Početne simptome vratne osteohondroze mogu da osete čak i 20- godišnjaci. Ipak, ako što ranije prepoznate ove simptome i počnete prevenciju, izbeći ćete medikamente. Ako je bolest u zapuštenom stanju, mala je verovatnoća da ćete je izlečiti u potpunosti, ali sistematska samomasaža vrata značajno će olakšati tegobe i ublažiti bolove. Masaža vrata nije zahtevna, traje samo par minuta, možete je raditi 2-3 puta dnevno, a daje pozitivne rezultate.

U ovom videu samomasaže, koju pokazuje ruski manuelni terapeut Vladimir Mardinski, možete pogledati kako treba pravilno raditi samomasažu vrata, i time smanjiti bolove, poboljšati cirkulaciju i opšte stanje.

Neophodno da znate, da postoje bolesti, kod kojih je bila kakva masaža kontraindikovana. To su:

– vaskularne bolesti – ateroskleroza, tromboza, aunerizma
– akutni zapaljenski procesi
– krvarenja i poremećaji koagulacije krvi
– defekti kože na mestu masaže – mladeži, bradavice.

Izvor: uspesnazena

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here