Normalnoj ženi ovo je ispod časti: 10 stvari koje rade samo nekulturne i zavidne žene!

Žene se još odavno trude da učine sve zarad ravnopravnosti među polovima, pa je sve češća pojava odbacivanje vrijednosti patrijarhalnog društva.

Ali, nerijetko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodjeljuju muškarcima.Kako bi jači pol u nekom trenutku prestao da gaji predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nježnijeg pola bi trebale da odbace nekoliko šablona tipično muškog ponašanja, ali ne samo zbog iskorenjivanja predrasuda, već zbog toga što oni mnogo govore o njenom vaspitanju, moralu i manirima.

1. Pogrdna imenaUkoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

2. Komentarisanje tuđeg izgledaOvo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenog samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko tijelo posmatraju kao “parče mesa”, a zapravo to i same rade.

3. Zavođenje zauzetog muškarcaKao prvo, muškarac kog je lako zavesti i oteti drugoj ženi i nije neka prilika! Isto to bi moglo da se desi i vama kasnije, pa bi prvenstveno zbog sebe trebalo da na to i ne pomišljate. Izbjegavajte takve stvari, naročito ako su posrijedi i djeca. Ne radite drugima ono što ne biste voljeli da neko uradi vama!

4. Svaljivanje krivice za partnerovu prevaru na drugu ženuŽene bi trebale da prestanu da traže krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Nije ona sa vama u vezi, nema ona obavezu prema vama, a dešava se da druga žena i ne zna da postojite. Zapamtite, on je taj koji vas je izdao!

5. Širenje tračevaJedno je komentarisati nešto sa najboljom drugaricom, a nešto sasvim drugo pokušavanje da se zbližite sa drugima pomoću širenja neproverenih informacija o drugim ženama! Time govorite samo o sebi, ne o njoj.

6. Neprikladni komplimenti“Super ti je kosa, ali bolje bi ti stajala još kraća” ili “Jesi li oprala kosu, baš je lijepa?” nisu komplimenti. Ako nemate pravi kompliment, bolje ćutite.

7. Izbjegavanje razgovoraOvakvo ponašanje nije čudno kada je riječ o ženama. Svima drugima će ispričati zašto i kako ju je koleginica ili drugarica iznervirala, ali baš njoj se uglavnom neće obratiti. Kada ovo učinite, drugi će vas gledati kao nesposobne da se suočite sa problemom kao odrasla osoba.

8. Odavanje tuđih tajniAko ste obećali da ćete ćutati – to i učinite! Zapamtite, tuđoj tajni treba pristupiti onako kako biste voljeli da drugi postupaju sa vašima. Time iskazujete poštovanje prema osobi koja vam se povjerila, ali i otkrivate da ste čovjek od riječi.

9. Takmičenje i glumaUspjeh druge žene može biti odlična motivacija i primjer na koji se možete ugledati. Ali, sa druge strane, to može biti i izvor frustracija i opravdanje za vašu pasivnost. Svijet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla da uspije! Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih tačaka sa njom, nemojte licemjerno glumiti, već jednostavno nemojte da se družite sa njom.

10. Blaćenje tuđeg partneraBilo da je u pitanju prijateljica ili sestra, žene često smatraju da imaju pravo da ogovaraju tuđeg partnera ili da pitaju tu ženu zašto ga trpi. Osim ako je riječ o zlostavljanju i nasilju, nemate pravo da sudite o tuđem izboru, niti možete da znate sve detalje njihovog odnosa!Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!