NOVA NAUČNA STUDIJA IZ ITALIJE: Svaka testirana humana vakcina je zagađena nebezbednim nivoima metala

Svaka testirana humana vakcina je zagađena nebezbednim nivoima metala i ostataka povezanih sa rakom i autoimunim bolestim, otkriva nova studija a izveštava poznati portal “Childrens Medical Safety Research Institute (CMSRI) na ovom linku http://info.cmsri.org/the-driven-researcher-blog/dirty-vaccines-new-study-reveals-prevalence-of-contaminants

Istraživači koji su ispitali 44 uzorka iz 30 različitih vakcina su otkrili opasne zagađivače, uključujući i crvena krvna zrnca u jednoj vakcini i metalne otrove u svakom testiranom uzorku – osim u jednoj vakcini za životinje.

Koristeći izuzetno osetljive nove tehnologije koje nisu korišćene u proizvodnji vakcina, italijanski naučnici su prijavili da su bili “zbunjeni“ svojim otkrićima, koji uključuju pojedine čestice i skupove organskih ostataka, uključujući crvena krvna zrnca ljudskog i čak životinjskog porekla i metala, uključujući olovo, volfram, zlato i hrom, koji su povezani sa autoimunim bolestima i leukemijom.

U studiji objavljenoj ove nedelje u “International Journal of Vaccines and Vaccination,“ istraživači na čelu sa Antonietom Gati iz Nacionalnog saveta za istraživanje u Italiji i naučnog direktora Nanodijagnostike, kažu da njihovi rezultati “pokazuju prisustvo čestica mikro i nano veličine sastavljenih od neorganskih elemenata u uzorcima vakcine“ koji se ne navode u listi sastojaka proizvoda.

Čestice olova su pronađene u vakcinama protiv raka grlića materice, Gardasil i Cervarix, na primer, i u vakcini protiv sezonskog gripa, Agripal proizveden od strane Novartisa, kao i u Meningetec vakcini koja je namenjena zaštiti od meningitisa C.

Uzorci vakcine za bebe pod nazivom Infarix Hexa (protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, hepatitisa B, dečije paralize i Haemophilus influenzae tipa B) proizvedene od strane GlaxoSmithKline, sadržali su nerđajući čelik, volfram i skup zlata i cinka.

Ostali metalni zagađivači uključuju platinu, srebro, bizmut, gvožđe i hrom. Hrom (sam ili u leguri sa gvožđem i niklom) je identifikovan u 25 testiranih humanih vakcina iz Italije i Francuske.

GSK-ova Fluarix vakcina za decu od tri godine i starije, sadržala je 11 metala i skupove metala. Pokazalo se da slični skupovi onima koji su identifikovani u vakcinama preovlađuju u slučajevima leukemije, ističu istraživači.

Mnoge vakcine su sadržale gvožđe i legure gvožđa koje, prema rečima istraživača, “mogu korodirati i nagristi proizvode ispoljavajući toksičnost koja utiče na tkiva.“

Istraživači kažu da je u Repevax vakcini (difterija, veliki kašalj, tetanus, dečija paraliza) od Sanofi Pasteur MSD-a “morfologija crvenih krvnih zrnaca – ne možemo reći da li ljudskih ili životinjskih – jasno vidljiva“ zajedno sa prisustvom “ostataka“ sastavljenih od aluminijuma, broma, silicijuma, kalijuma i titanijuma.

Feligen, jedina veterinarska vakcina koja je testirana u ukupno 44 uzorka vakcina, pokazala se kao jedini uzorak bez neorganske kontaminacije.

Neželjeni uticaj

Studija objašnjava da ove ubrizgene nečistoće mogu objasniti širok spektar očigledno nepovezanih neželjenih slučajevima povezanim sa vakcinacijom, od glavobolje i napada do zamora, bolova u mišićima, paralize i sindroma iznenadne smrti kod odojčadi. Spekulišu da je mnogo verovatnije da će zagađivači vakcina “imati ozbiljniji uticaj na vrlo male organizme, kao kod dece.“

Kada se nađe u telu, strani materijal u vakcini, bilo da treba da bude tu, kao u slučaju aluminijuma, ili ne, kao u slučaju zagađivača, pokreće imuni sistem.

Kao i kod bilo čega malog i stranog, njegova reakcija na sastojke vakcine je snažna, slabo razumljiva, nepredvidiva, i kao što kažu italijanski istraživači, može biti “nepoželjna.“ Imuni sistem može otpremiti vojsku velikih belih krvnih zrnaca, zvanih makrofagi, da okruže strana tela i zadrže ih u otoku i granulomima na mestu uboda. Ali, ako se zagađivači počiste u krvotok do bilo kog udaljenog mesta ili organa, uključujući mikrobiotu, koji reguliše brojne funkcije, uključujući i imuni sistem, i njihov efekat se može osećati dugo nakon što tajno uđu u organizam.

U nekim slučajevima, imuni sistem može pokrenuti upalni napad protiv onoga što njemu predstavlja napadača. Ovo može uključivati pokretanje domaćih igrača zvanih citokini. Neki od ovih hemijskih glasnika, poput interleukina-6,okrivljeni su za autizam.

Budući da ovi zagađivači mogu ostati u organizmu i stimulisati imuni sistem, oni mogu izazvati hroničnu upalu i mogu se manifestovati kao autoimune bolesti kada imuni sistem preokrene sopstvene ćelije, kao kod multiple skleroze ili dijabetesa tipa 1.

Mračna istorija

Vakicne imaju dugu i mračnu istoriju kontaminacije. 1955. godine, serije vakcina protiv dečije paralize, koje sadrže živi polio virus, inficirale su i paralizovale više stotina dece. Ta tragedija je postala poznata kao Cutter Incident za laboratoriju gde su ove vakcine prošle sve testove bezbednosti.

Međutim, postoji i više desetina drugih “incidenata“ koji bi se bolje mogli nazvati krivičnim delima nemarnosti, uključujući:

  • Vakicne protiv dečije paralize, podeljene između 1955. i 1963. godine, bile su kontaminirane majmunskim virusom (SV40) iz ćelija bubrega majmuna korišćenih za proizvodnju vakcine. To je povezano sa rastućom epidemijom raka.
  • godine 2007, Merck & Company Inc., opozvali su 1,2 miliona doza Hib vakcina zbog kontaminacije bakterijom zvanom cereus, potencijalno smrtonosnim trovačem hrane.
  • godine 2009, više od 40.000 doza vakcine protiv meningitisa C za bebe je povučeno sa britanskog tržišta kada su otkrili da su one kontaminirane bakterijama koje truju krv, S aureus.
  • godine 2010, analiza osam različitih živih razređenih virusnih vakcina je otkrila neočekivane virusne sekvence kod njih tri: retrovirus ptičije leukoze je pronađen u vakcini protiv malih boginja, virus sličan majmunskom retrovirusu je identifikovan u Rotateq vakcini protiv dijareje koju je razvio CDC konsultant Pol Ofit, i kompletan genom sekvenci svinjskog virusa cirovirus1 je pronađen u Rotarix-u što je dovelo do toga da FDA suspenduje vakcine protiv rotavirusa.
  • godine 2014 , američka administracija za hranu i lekove je naredila kompaniji GlaxoSmithKline da pregleda operaciju proizvodnje svojih vakcina protiv gripa, kada su otkrili mikrobiološku kontaminaciju proizvoda koji se smatraju sterilnim.
  • godine, Merck & Company Inc su 2014. opozvali jednu seriju Gardasila kada su otkrivene čestice stakla u nekoliko bočica.
  • Nedavno je prijavljeno da su Sanofi Pasteur odbili da opozovu svoje ActHIB vakcine za bebe, iako su znali da su one kontaminirane krhotinama stakla. FDA se nije usprotivila.

Jasna i prisutna opasnost

Istraživači ove studije zaključuju da je kontaminacija vakcina koju su otkrili verovatno slučajna. “Naša hipoteza je da ova kontaminacija nije namerna, jer je verovatno posledica zagađenih komponenata ili procedura industrijskih procesa (npr. filtriranja) koji se koriste za proizvodnju vakcina, neistražene i neotkrivene od strane proizvođača.“

Diskusija o tome zašto farmaceutske kompanije ne proizvode čiste vakcine je jedna stvar. Ali realnost vakcina kakve jesu je druga stvar. To ne menja ono što se danas ubrizgava u milione ljudi. Opasni nenamerni toksini se nalaze u svakoj vakcini koja je testirana u ovom istraživanju, izuzev u jednoj za mačke.

Rezultati ovih istraživanja ne samo da negiraju svaku tvrdnju da su vakcine “bezbedne i delotvorne,“ već potvrđuju da su ustvari jasna i prisutna opasnost.

Childrens Medical Safety Research Institute (CMSRI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *