OVE BILJKE MORATE IMATI U SVOM DOMU KAKO BISTE SE ZAŠTITILI OD ZRAČENJA, HEMIKALIJA I DUVANSKOG DIMA

Postarajte se da držite bar neku od ovih biljaka u svom stanu ili kući. Biljke upijaju štetno zračenje koje emituje televizor ali takođe i eliminiše štetne supstance koje isparavaju iz farbi, rastvora i sredstava za čišćenje.

Da li ste znali da je preporučljivo držati biljku na svakih 7 kvadratnih metara prostora. Među najboljim eliminatorima negativnog zračenja i štetnih isparavanja su fikus, paprat i dracena.

Dracena marginata

Dracena je divna ukrasna biljka koja le laka za uzgajanje i prilično otporna na velike temperaturne razlike. Svetlo je dobro za ovu biljku ali je ne treba izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti ili promaji.

Mora se redovno prskati vodom. Dracena smanjuje koncentraciju formaldehida i drugih promenljivih sastojaka sredstava za čišćenje, farbi, rastvora, sprejeva i dezodoransa, te predstavlja prirodni osveživač vazduha.

Fikus

Verovali ili ne, fikus je najbolje rešenje za domove gde je redovno prisutan duvanski dim. Fikus neutrališe dim cigarete, smanjuje koncentraciju ugljen-dioksida, ugljen-monoksida i hemikalija iz brojnih boja i lakova. Fikus „ne voli“ promaju i takođe ga ne bi trebalo izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti.

Paprat

Smanjuje koncentraciju formaldehida koji isparava iz nameštaja, lepkova, farbi, deterdženata i drugih materijala. Potrebno joj je dosta vlage i ne treba je izlagatii direktnoj sunčevoj svetlosti.

Webtribune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *