SHARE


Orašasti plodovi i orasi su jedan od životnih iznenađujuće superhrane. Ne samo da su puni korisnih hranjivih tvari uključujući polinezasićenih masti, fenoli, vitamin E, i tona antioksidansi, ali oni također mogu imati iznenađujući učinak na cjelokupno zdravlje.
Uključivanjem samo 5 oraha dnevno u svoju svakodnevnu prehranu, možete biti sigurni da žeti neke iznenađujuće zdravstvene prednosti.
Zdravstvene prednosti koje možete dobiti uvođenjem oraha u dnevno konzumiranje:
– smanjuju veličinu struka za više od pola inča
– smanjuju izglede za razvoj bolesti srca
– podržava zdravlje mozga
– niži kolesterol
– povišen broj spermija kod muškaraca
– smanjen rizik od dijabetesa
– prevencija raka
– jače i zdravije kose, kože i noktiju
Postoji više razloga za uključiti orahe u svoju svakodnevnu prehranu, ali kao što možete vidjeti, orah može proizvesti mnoge zadovoljavajući prednosti koje se može svatka namirnica.
Što se događa s vašim tijelom 4 sata nakon što jesti samo 5 oraha?
Učinak konzumiranja oraha je toliko velika da mnogi ljudi imaju zdravstvene prednosti u onoliko malo koliko je samo 4 sata od konzumacije. Orasi tada mogu dostaviti svoje tijelo s asortimanom hranjivim tvarima i vitaminima, a svi su odlučujući za čuvanje organizma puneći tijelo gorivom i do sljedećeg obroka.
Orasi su poznati za stabilizaciju stresa
Antioksidansi u orasima ojačavaju svoje srce i bore se protiv slobodnih radikala koji su poznati za izazivanje bolesti srca.
Omega-3 masne kiseline smanjuju osjećaj depresije i simptome ADHD-a
Organi počnu raditi učinkovitije, dakle spriječava začepljenje arterija i drugih negativnih učinaka na zdravlje.
Ako se konzumira u umjerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umjesto toga, podržat će zdravije, regulisati težinu i veličinu struka.
Izvor: pozivitno.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here