SHARE

bftrbvcdf

Hladno vreme može biti vrlo nezgodno. Jutra su prohladna, kao i noći. Svi mi volimo zlatnu boju jeseni ali možemo se kladiti da nijedna osoba ne voli prehlade. Da, prehlade su neizbežan deo jeseni i zime.

Hladno vreme najviše utiče na decu, kako ona spadaju u najranjiviju grupu. Deca lako uhvate prehladu koja se često manifestuje u vidu upale grla ili kašlja, što uglavnom nije razlog za brigu.

Međutim, ukoliko vidite da stvar nije tako jednostavna, potrebno je da iskoristite sve što vam je dala moć prirode i sebi napravite lep vruć čaj. U ovom čalnku vam dajemo recept koji sadrži najzdravije sastojke. Kombinacija limuna, đumbira i meda će umiriti vaše grlo, a sam đumbir je odličan za borbu protiv bakterija i infekcija.

Ovu mešavinu možete napraviti i držati je u frižideru. Dodajte kašiku u šolju tople vode i uživajte u umirujućem efektu ovog čaja. Možete ga koristiti mesecima.

Sastojci ( za oko 2 šolje):

  • 2 limuna, dobro očišćena i iseckana
  • 2 korena đumbira, veličine oko spojenog srednjeg prsta i kažiprsta, takođe iseckana na komadiće veličine kovanice
  • 1 šolja meda

Priprema:

  1. Ubacite kriške limuna i đumbira u čistu staklenu teglu.
  2. Polako prelijte to medom. Pažljivo sipajte, tako da med prekrije svaku krišku i napuni sve šupljine.
  3. Dobro zatvorite i držite teglu u frižideru. Tekstura bi trebalo da nalikuje tečnijem medu. Samo dodajte kašiku ovog leka u šolju vruće vode i dobićete čaj pun vitamina.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here