Šemsa pokazala kolika je duša. Pomogla dedi na aerodromu, ali onda platila 110 eura zbog…

Da je Šemsa Suljaković uvrštena u legendarnu interpretatorku folka ne samo u u BiH nego i u regionu i šire, dokazuju njeni nastupi koji su maskimalno posjećeni. Da traju ona i njene pjesme i da je omiljena kod publike to je evidentno.
Pa i to da je jedna od najčistijih i najkarakternijih osoba na estradi to potvrđuju sve njene kolege pa stoga i ne iznenađuje da je svi zovu majkom zbog njene dobrodušnosti i predusretljivosti.
I sve te njene pozitivne karakteristike koje nosi kao ličnost možemo tumačiti kao nešto što je normala. Pa i od nje kao takve je nedavni slučaj bio previše. Naime, na aerodromu u Beču dok je čekala avion za Dizeldorf ugledala je starca koji nasumice hoda s papirom i zapitkuje policiju i uposlenike na aerodromu nešto, a oni ga upućuju onako unezvjerenog u nekim pravcima što on očito nije mogao da razumije.
Razumjela je Šemsa, ustala i prišla mu pitajući ga šta traži. Prepoznala je u njemu Bosanca. Pošao sam djeci u Kopenhagen, rekao joj je, što je nju dodatno razniježilo. Uhvatila ga je pod ruku i rekla da će ga ona odvesti tamo gdje treba. Provela ga kroz sve moguća mjesta na koja je trebao da se prijavi, sve do samog čekiranja karte za let za Kopehagen. Bogzna kako joj se zahvaljivao i još uz sve prepoznao je i kazao da mora djeci reći da mi je Šemsa pomogla na aerodromu da dođe do aviona. Saznavši ovo priupitali smo je o tom događaju.
-Jeste, istina je. Duša draga, izgubio se. U sekundi je stigao na avion. Ali, zato ja kada sam se vratila na mjesto odakle sam krenula vidjela sam da je moj avion za Dizeldorf odletio. Dodala sam još 110 eura za naredni let, koji sam malo duže sačekala. Ali, nije mi žao. Halal mu bilo – dodala je Šemsa koju je posebno razniježilo to što je krenuo svojoj djeci.
Ne kajem se
–Ma kud ćeš veći sevap. Njemu Bog dao da ga ja vidim. Neki mi se smiju, a neki kažu da je to glupost što sam uradila, ali ja se ne kajem. Neka sam, nije mi žao i opet bih! IZVOR:expresstabloid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *