SHARE


Ovih dana, građane Srbije zateklo je povećanje cijena određenih namirnica, od kojih neke koštaju čak i duplo. Prije svega, porasle su cijene svježeg mesa, voća i povrća, a nova poskupljenja se tek najavljuju.
U medijima se pojavila informacija da su glavni uzročnici rasta cijena suša koja je ove godine pogodila Srbiju, ali i loše stanje u domaćem stočarstvu.
Ovo su neke od cijena koje smo zatekli na na današnjim rafovima prodavnica:
– Svinjska pečenica 659 dinara
– Svinjska plecka 509 dinara
– Svinjska krmenadla 500 dinara
– Pileći file 700 dinara
– Pileći batak i karabatak 369 dinara
– Crveni luk 70 dinara
– Plavi patlidžan 60 dinara
– Krastavac 70 dinara
– Krompir 60 dinara
– Limun 250 dinara
– Kivi 530 dinara
– Pomorandža 230 dinara
– Koka kola Zero 0.5l 60 dinara
Pitali smo sugrađane šta misle o povećanju cijena životnih namirnica i naišli na očekivane odgovore – da je i bez povećanja bilo dovoljno teško!
– Kad treba da krenem u kupovinu zaboli me glava. Meso je sve skuplje, i kad za nas petoro treba da kupim po šniclu barem, znam da moram za to da izdvojim 600 dinara minimum. A gdje su ostale namirnice? Sve je užasno skupo – rekla je M. K.
Na izlazu iz marketa sreli smo i jednog starijeg sugrađanina, koji se na cijene svakako žali, iako nije primjetio da su skočile:
-Crveni luk je 70 dinara, limun je skup kao đavo, za šta god da se uhvatim moram da kupujem na komad jer za kupovinu na kilo – nemam! – rekao je sagovornik
(espreso.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here